A narancslekvár íze kesernyés, ám a története annál édesebb! A 18. század közepén egy John Keiller nevű kereskedő a nagy haszon reményében megvásárolta a skóciai Dundee-nál bajba jutó spanyol hajó egész narancsrakományát, de az annyira keserű volt, hogy nem tudta eladni a boltjában. Találékonyságáról híres felesége – hogy mentse, ami menthető – sok cukorral megpróbálta a gyümölcsöt valamiféle lekvárrá összefőzni. Miután elkezdték árulni, kiderült, ízlik a helybélieknek, és gyorsan olyan népszerű lett, hogy azóta a narancsdzsem nem hiányozhat a britek reggelizőasztaláról.
Így indult világhódító útjára a narancslekvár, ami az utóbbi években nálunk is egyre népszerűbb. Elkészítése nem bonyolult, érdemes megpróbálni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.