Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Alapételek

7 hiba, amit ne kövess el sütéskor!

7 hiba, amit ne kövess el sütemény sütéskor!
Süteményt sütni élvezet, de közben még egy rutinos hobbicukrász is gyakran hibázik – anélkül, hogy tudná. Ezeket a buktatókat kerüld el, és minden úgy sikerül, ahogyan kell!
1. Túl hidegek a hozzávalók

A vajat és a tojást kb. 45 perccel a sütés kezdete előtt vedd elő a hűtőből. A szoba-hőmérsékletűre felmelegedett hozzávalókat könnyebb krémesre keverni vagy felverni, illetve homogén masszává összedolgozni.

10 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A PISKÓTÁD >>>
2. Túl kicsi vagy túl nagy a sütőforma

Mindig a receptben megadott méretű tepsit vagy tortaformát használj. Megpróbálhatod egy kéznél levő más formához kikalkulálni a hozzávalók mennyiségét, valamint az ehhez viszonyított sütési időt, de ez nem garantálja a sikert. Inkább keress egy másik receptet!


PROFITEROL ÉS KÉPVISELŐFÁNK: 7 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN AZ ÉGETETT TÉSZTA >>>
3. Elfelejted előmelegíteni a sütőt

A tökéletesen kidolgozott nyers massza már a gondosan kikent formában pihen, amikor rádöbbensz, hogy hideg a sütő? Kapcsold be és azonnal tedd be a tésztát, mert a várakozás árt neki. Végig tartsd szemmel és tűpróbával is ellenőrizd, mert ilyen esetben nem érvényes a receptben megadott sütési idő. A legjobb, ha mindig a sütő bekapcsolásával kezded a munkát.

NINCS IDŐD KELT TÉSZTÁRA? KÉSZÍTS TÚRÓS-OLAJOSAT - ÍGY LESZ TÖKÉLETES! >>>
4. Túl rövid ideig kevered a tojást a cukorral

A konyhai robotgépet a legalacsonyabb fokozaton működtesd a cukor teljes feloldódásáig, majd a szoba-hőmérsékletű (!) vaj és liszt hozzáadása után fokozatosan növeld a keverési sebességet. Minél több levegőt dolgozol a masszába, annál lazább lesz a tészta. Fakanállal vagy kézi habverővel mindez fáradságos és hosszabb ideig tart.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>
5. Kocogtatod a keverőtálat

Mindent alaposan összedolgoztál és elégedetten a tál pereméhez veregeted a fakanalat vagy a robotgép keverőpálcáját, hogy leessen róla, ami rátapadt? Ne tedd! A rázkódástól elillannak a tésztából a belejuttatott légbuborékok.

6. Túl korán nyitod ki a sütőajtót

Érthető, ha kíváncsi vagy a művedre, ám a sütőajtó gyakori nyitogatásával azt kockáztatod, hogy a tészta közepe lesüllyed, behorpad. Kémleld a sütidet a sütőajtó üvegén keresztül!

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS OMLÓS A PITETÉSZTA >>>
7. Túlvered a tejszínhabot

Egyik másodpercről a másikra kész a baj, és a tejszínhab menthetetlen. Ugyanis ha túlvered, akkor kicsapódik és vajas állagúvá válik. Ezért azonnal hagyd abba a verést, amikor már kellően kemény a hab!

A TOP 3 TÉSZTAFAJTA >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.