A kevert sütemények nagyon népszerűek, és rengeteg változatuk létezik. Hogy mi a sikerük titka? A viszonylag kevés munka: a tészta hozzávalóit csak elkeverjük, tepsibe simítjuk és már mehet is a sütőbe! Nem kell dagasztani, keleszteni, hajtogatni... és ha nincs kedvünk, nem kell krémet sem készíteni hozzá, hiszen önmagában is fantasztikus ízű és állagú lesz a végeredmény.
A kevert sütemények családjába tartoznak az egyszerű bögrés sütik, amiknek alapanyagait bögrével vagy pohárral mérjük az egyszerűség kedvéért. Sokszor joghurt vagy kefir az alap, amihez a tejtermék poharát használjuk mérceként, itt ezek adják meg – valamint egy kis hozzáadott olaj – az omlósságot garantáló zsiradékot és folyadékot.
Hasonlóan népszerű az egyensúlytészta is, amelyben a liszt, cukor, zsiradék és tojás aránya egyezik, ehhez a finom, gazdag tésztaalaphoz kerülnek fűszerek és ízesítők, csokidarabok, aszalt gyümölcsök, esetleg a tészta tetejére friss gyümölcsök.
A kevert sütik alapanyaga lehet zöldség is. Nem kell megijedni, a répa, a cékla, a cukkni jelenléte fel sem tűnik a tésztában - ha csak úgy nem, hogy sokkal finomabb, omlósabb lesz a végeredmény.
A kevert sütiket készíthetjük őzgerincformában, muffinformában, tortaformában vagy akár tepsiben is.
A legfinomabb kevert sütemények:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.