A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza: a virágából készült szörpöt mindenki ismeri és szereti. Nem éri meg boltban venni, hiszen ennél egyszerűbben elkészíthető és olcsóbb szirup aligha létezik. Máris mutatunk jópár kipróbált, tökéletesen működő bodzaszörp receptet, és súgunk néhány tippet, hogy a lehető legfinomabb legyen a végeredmény!
5 tipp, mielőtt nekiállnál bodzaszörpöt készíteni:
A bodzát sose forgalmas utak mellől szedd, és ne is a növény legaljáról, hiszen ki tudja milyen állat használta mellékhelyiségnek azt a szegény bokrot.
Ne eső után szüretelj, mert a víz kimossa az illóolajakat a virágokból.
A virágokat minél hamarabb használd fel, és ha megbízható helyről szüretelted őket, ne mosd meg, viszont nézd át, van-e rajtuk bogár, vagy valami egyéb oda nem illő dolog.
Ha már nagyon szezon vége van, és elnyíltak a virágok, nem lesz igazán finom a szörpöd.
A bodzaszörp akkor tökéletes, ha intenzív az íze, az íze pedig akkor intenzív, ha nem hígítod agyon vízzel, ezért annyi cukrot tegyél hozzá, hogy legfeljebb 2-3szoros vízmennyiség kelljen bele, nem több.
És akkor jöjjenek a jobbnál jobb bodzaszörp receptek!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.