Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A zöldség sok háztartásban csak leves vagy köret formájában kerül asztalra. A különféle szezonális, fagyasztott vagy épp konzerv zöldségeket azonban fasírozottként is elkészíthetjük. Nézzük, hogyan!

A zöldségfasírt sokféle szerepet betölthet, lehet az iskolai vagy munkahelyi szendvics töltelék, kínálhatjuk feltétként, krémlevesekbe levesbetétként, főfogásként, de piknikeken, családi kirándulásokon is ideális uzsonna-megoldást jelent.

A zöldségfasírtból többféle változatot is készíthetünk. A fasírozottunkat készíthetjük egyben, sütőben sütve, vagy akár kevés zsiradékon is sülhetnek a kisebb-nagyobb pogácsák.

A fasírozottba szánt zöldséget a felhasználás előtt érdemes megfelelően előkészíteni. A friss zöldségeket blansírozzuk, azaz főzzük elő, a fagyasztott zöldségeket pároljuk, főzzük meg, a konzervek esetében elég csak lecsöpögtetnünk.

Nagy kérdés, hogy milyen közeg vegye körül a zöldségeinket, mi az, amivel egyben tudjuk tartani. A zöldségfasírozottak esetében jó választás, ha áztatott zsemlével, zsemlemorzsával, főtt rizzsel, burizzsel, bulgurral, zabpehellyel vagy kuszkusszal keverjük el, fűszerezzük, majd néhány tojást adunk a keverékhez, amit aztán a formába simítunk. A fűszerezésben nyugodtan használhatjuk az aktuális zöld fűszereinket, de fekete borssal, kevés cayenne borssal vagy curryvel is alakíthatunk a fasírtunk ízvilágán.

A serpenyőben sütött buciknál egy kevés tojás, tej vagy bármilyen más, számunkra ideális folyadék és liszt szükségeltetik. A lisztből kedvünk szerint válogathatunk, a finomliszten kívül nyugodtan dolgozhatunk tönkölyliszttel, rozsliszttel, kukoricaliszttel vagy épp csicseriborsóliszttel.

Ha azt szeretnénk, hogy a végeredmény jó ropogós legyen, akkor a keverékünkbe szórhatunk egy kis szezámmagot, tört lenmagot, tökmagot vagy fekete szezámmagot, illetve, ha olyan konzisztenciájú a zöldségpogácsánk, akkor nyugodtan beleforgathatjuk egy kevés zsemlemorzsába, panko morzsába is.

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.