Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A zöldség sok háztartásban csak leves vagy köret formájában kerül asztalra. A különféle szezonális, fagyasztott vagy épp konzerv zöldségeket azonban fasírozottként is elkészíthetjük. Nézzük, hogyan!

A zöldségfasírt sokféle szerepet betölthet, lehet az iskolai vagy munkahelyi szendvics töltelék, kínálhatjuk feltétként, krémlevesekbe levesbetétként, főfogásként, de piknikeken, családi kirándulásokon is ideális uzsonna-megoldást jelent.

A zöldségfasírtból többféle változatot is készíthetünk. A fasírozottunkat készíthetjük egyben, sütőben sütve, vagy akár kevés zsiradékon is sülhetnek a kisebb-nagyobb pogácsák.

A fasírozottba szánt zöldséget a felhasználás előtt érdemes megfelelően előkészíteni. A friss zöldségeket blansírozzuk, azaz főzzük elő, a fagyasztott zöldségeket pároljuk, főzzük meg, a konzervek esetében elég csak lecsöpögtetnünk.

Nagy kérdés, hogy milyen közeg vegye körül a zöldségeinket, mi az, amivel egyben tudjuk tartani. A zöldségfasírozottak esetében jó választás, ha áztatott zsemlével, zsemlemorzsával, főtt rizzsel, burizzsel, bulgurral, zabpehellyel vagy kuszkusszal keverjük el, fűszerezzük, majd néhány tojást adunk a keverékhez, amit aztán a formába simítunk. A fűszerezésben nyugodtan használhatjuk az aktuális zöld fűszereinket, de fekete borssal, kevés cayenne borssal vagy curryvel is alakíthatunk a fasírtunk ízvilágán.

A serpenyőben sütött buciknál egy kevés tojás, tej vagy bármilyen más, számunkra ideális folyadék és liszt szükségeltetik. A lisztből kedvünk szerint válogathatunk, a finomliszten kívül nyugodtan dolgozhatunk tönkölyliszttel, rozsliszttel, kukoricaliszttel vagy épp csicseriborsóliszttel.

Ha azt szeretnénk, hogy a végeredmény jó ropogós legyen, akkor a keverékünkbe szórhatunk egy kis szezámmagot, tört lenmagot, tökmagot vagy fekete szezámmagot, illetve, ha olyan konzisztenciájú a zöldségpogácsánk, akkor nyugodtan beleforgathatjuk egy kevés zsemlemorzsába, panko morzsába is.

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.