Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Alapételek

Ettől az egyszerű hozzávalótól lesz még pikánsabb a házi édes-savanyú szósz!

Ha szereted a kínai konyhát, biztosan próbálkoztál már többször is édes-savanyú mártás készítésével. Most eláruljuk, mi az a finom, édes finomság, amitől tökéletes lesz a végeredmény.

Az édes-savanyú szósz könnyen elkészíthető, és sokoldalú. Finom zöldségekkel mártogatósként fogyasztva, de rizsre, tésztára is csepegtethetjük, és persze sült csirkével és sertéshússal is ütős páros.

Salátákhoz, húsokhoz jól illik / Fotó: Shutterstock
Salátákhoz, húsokhoz jól illik / Fotó: Shutterstock

Ha azt szeretnéd, hogy az otthon elkészített szósz is olyan finom és ízletes legyen, mint a kedvenc éttermedben, eláruljuk, hogy milyen titkos összetevőre lesz szükséged. Nos, nem valami nehezen beszerezhető alapanyagról van szó: néhány szem cseresznye kell, semmi más!

Pár szem cseresznye színt és gyümölcsösséget ad a szósznak / Fotó: Shutterstock
Pár szem cseresznye színt és gyümölcsösséget ad a szósznak / Fotó: Shutterstock

A pikáns édes-savanyú szósz hozzávalói:

  • 2,5 dl ananászlé
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 1 maroknyi (kb. 8-10 szem) friss cseresznye
  • 3 ek. víz
  • 2 dl ketchup
  • 0,75 dl almaecet (vagy rizsecet)
  • 1 tk. szójaszósz
  • 5 ek. nádcukor

Elkészítés:

  1. Az ananászlevet összekeverjük a kukoricakeményítővel, és félretesszük.
  2. Kimagozzuk és félbevágjuk a cseresznyéket, serpenyőbe tesszük, ráöntjük a vizet és lassú tűzön addig pároljuk, míg a gyümölcs megpuhul.
  3. A cseresznyét burgonyanyomóval pépesítjük, majd leszűrjük és a levet visszaöntjük a serpenyőbe.
  4. Hozzáadjuk a ketchupot, az ecetet és a szójaszószt és addig kevergetjük közepes lángon, amíg összeáll.
  5. Hozzáadjuk a cukrot és tovább pároljuk.
  6. Amikor a cukor feloldódott, mehet hozzá az ananászlé. Felforraljuk, majd addig pároljuk, míg besűrűsödik (kb. 5 perc).
  7. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Azonnal fogyasztható. Hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig tárolható.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

OLYAN, MINT A NAGYIÉ: CUKORMENTES CSERESZNYELEKVÁR 30 PERC ALATT>>>



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.