A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Alapételek

Savanyított cukkini egy kis csavarral – így tedd el télire a kedvenc zöldségünket

A cukkini az egyik kedvenc nyári zöldségünk: amint elkezdődik a szezon, egymás után készítjük a finom süteményeket, leveseket, tócsnikat belőle. De mit csináljunk, ha olyan sok a cukkini, hogy már nem is tudunk vele mit kezdeni? Ki nem dobjuk, természetesen, inkább megsavanyítjuk. Kaporral mennyei finom.

Mit készíthetsz cukkiniből? Rengeteg ízletes receptet találsz a Mindmegette oldalán is, de ha szeretnéd átmenteni a télbe a cukkini ízét, készíts savanyított cukkinit. Igazán finom, egyszerűen elkészíthető, és szendivcsekhez, húsokhoz tökéletes, de önmagában is finom.

Savanyított cukkini / Fotó: Shutterstock
Savanyított cukkini / Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cukkini
  • kb. 10 gerezd fokhagyma

A sós pácléhez:

  • 3 l víz
  • 3 ek. só
  • kb. 10 dkg kapor

Elkészítése:

  1. A cukkiniket megmossuk és felszeleteljük (tetszés szerint), majd szorosan üvegekbe rendezzük. Minden üvegbe 2 gerezd fokhagymát és egy szál kaprot teszünk.
  2. Elkészítjük a páclevet: feloldjuk a sót a vízben és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt páclét a ráöntjük a cukkinikre, és szorosan lezárjuk az üveget.
  3. 3 napig szobahőmérsékelten állni hagyjuk, közben az erjedési folyamatnak meg kell kezdődni. Ha látjuk, hogy a tetején hab gyűlik, az annak a jele, hogy minden rendben van. 3 nap után az üvegeket áttehetjük a pincébe vagy a kamrába.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.