Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Alapételek

Savanyított cukkini egy kis csavarral – így tedd el télire a kedvenc zöldségünket

A cukkini az egyik kedvenc nyári zöldségünk: amint elkezdődik a szezon, egymás után készítjük a finom süteményeket, leveseket, tócsnikat belőle. De mit csináljunk, ha olyan sok a cukkini, hogy már nem is tudunk vele mit kezdeni? Ki nem dobjuk, természetesen, inkább megsavanyítjuk. Kaporral mennyei finom.

Mit készíthetsz cukkiniből? Rengeteg ízletes receptet találsz a Mindmegette oldalán is, de ha szeretnéd átmenteni a télbe a cukkini ízét, készíts savanyított cukkinit. Igazán finom, egyszerűen elkészíthető, és szendivcsekhez, húsokhoz tökéletes, de önmagában is finom.

Savanyított cukkini / Fotó: Shutterstock
Savanyított cukkini / Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cukkini
  • kb. 10 gerezd fokhagyma

A sós pácléhez:

  • 3 l víz
  • 3 ek. só
  • kb. 10 dkg kapor

Elkészítése:

  1. A cukkiniket megmossuk és felszeleteljük (tetszés szerint), majd szorosan üvegekbe rendezzük. Minden üvegbe 2 gerezd fokhagymát és egy szál kaprot teszünk.
  2. Elkészítjük a páclevet: feloldjuk a sót a vízben és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt páclét a ráöntjük a cukkinikre, és szorosan lezárjuk az üveget.
  3. 3 napig szobahőmérsékelten állni hagyjuk, közben az erjedési folyamatnak meg kell kezdődni. Ha látjuk, hogy a tetején hab gyűlik, az annak a jele, hogy minden rendben van. 3 nap után az üvegeket áttehetjük a pincébe vagy a kamrába.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.