Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Alapételek

3 házi savanyúság, amit gyerekjáték elkészíteni!

3 házi savanyúság, amit gyerekjáték elkészíteni!
A magyaros főételek mellé savanyúság dukál - ezt kár volna vitatni. Mint, ahogy azt is, hogy a házi savanyúságnál egyszerűen nincs jobb. Alább a három alapvetés: a csemege uborka, a csalamádé és a savanyított karfiol receptje - próbáljátok ki mindhármat!

Csemege uborka

Hozzávalók: 1 kg apró uborka, 2 dl 10 %-os ecet, 6 dl víz, 1 evőkanál só, 10 evőkanál gyümölcscukor, 1 evőkanál mustármag, 1 evőkanál koriander, 2 szál kapor

Elkészítés: Mossuk meg alaposan az apró uborkákat, majd a megmosott kaporral tegyük üvegekbe. A vízből, az ecetből és a többi hozzávalóból főzzünk levet, amelyet forrón öntsünk az uborkákra, zárjuk le az üveg tetejét, és helyezzük szárazdunsztba.

Ecetes karfiol

Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1,5 dl 20 %-os ecet, 8 dl víz, 1+1 evőkanál só, 1 evőkanál mustármag

Elkészítés: A karfiolt szedjük rózsákra, mossuk meg, és sós, lobogó vízben 5 percig főzzük. 8 dl vízből, az ecetből és a fűszerekből főzzünk levet, amelyet rögtön öntsünk az üvegekbe rendezett karfiolrózsákra. Szárazdunsztban tartsuk másnapig. Hasonló módon készíthetünk patisszont, répát vagy bébikukoricát is.

Csalamádé

Hozzávalók: 5,5 kg szelt zöldféle: paprika, zöldparadicsom, káposzta, uborka, hagyma, 3 deciliter 20 %-os ecet, 30 dkg gyümölcscukor, 10 dkg só, 1,5 l víz, egész bors, mustármag, koriander

Elkészítés: A zöldségféléket gyaluljuk le, sózzuk meg, majd 1 órát hagyjuk állni. A vízből, a cukorból és a fűszerekből készítsünk levet. Kicsavarás után forrázzuk le a zöldségeket a felöntőlével, majd tegyük üvegekbe és szárazdunsztba.

Fűszerezz másképp!

A savanyúságok ízesítésére a régi jó só-bors pároson kívül számos más fűszert is használhatunk. A mustármag remek kiegészítője lehet az uborkának, míg a csalamádéhoz igen jól illik a köménymag. A szegfűbors, a torma, a csombor és a vasfű a legtöbb zöldség mellé párosítható. Viszont ha valami igazán pikánsra vágyunk, egy diónyi nagyságú gyömbért is főzhetünk a felöntőlébe.

SAVANYÚ UBORKA EGYSZERŰEN - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>
UNOD A KOVÁSZOS UBORKÁT? ÍME 3 SAVANYÍTOTT KÜLÖNLEGESSÉG A KAMRAPOLCRA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.