A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

Epres túrógombóc egy kis csavarral - ha egyszer kipróbálod, többé nem készíted máshogy!

epres túrógombóc pirított diós bundában
A túrógombócnál csak egy finomabb dolog létezik: az epres túrógombóc! Ha pedig így készítitek, garantáltan ez lesz a család kedvence, valószínűleg többször is követelik majd, míg tart a szezon!

A túrógombócot szinte mindenki szereti, vitán felül az egyik kedvenc magyar desszertünk, ami olyan kiadós, hogy akár második fogásnak is megteszi egy tartalmas leves után. Ezerféleképpen variálható - ilyenkor tavasszal, mi mást is tehetnénk bele, mint epret! A morzsájába pedig ezúttal egy olyan titkos összetevő került, amitől garantáltan csak még káprázatosabb lesz az ízhatás: ez pedig nem más, mint a pirított dió!

Epres túrógombóc pirított diós bundában  (Fotó: Vidék íze)
Epres túrógombóc pirított diós bundában (Fotó: Vidék íze)

Hozzávalók az epres túrógombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • kb. 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg eper
  • 1 csipet só
  • 15 dkg dió

Elkészítése:

  1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az áttört túrót, a három tojássárgáját, a porcukrot, a csipet sót meg a vaníliás cukrot. Sima tésztát gyúrunk belőle. (A túró nedvessége, illetve szárazsága miatt lehet, hogy a liszt mennyiségén kicsit változtatni kell.)
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockára vágjuk.
  3. Minden tésztanégyzet közepére rakunk egy-egy fél vagy egész epret (mérettől függően). Gombócot formázunk belőlük.
  4. Sós, lobogva forró vízben kifőzzük pár perc alatt.
  5. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a diót.
  6. A megpirított diót ledaráljuk vagy durvára törjük, és ebbe szedjük a kifőtt gombócokat.

TRÜKK: Mivel nincs benne búzadara, sokkal hamarabb megfő, mint a hagyományos túrógombóc.

Elkészítési idő: 50 perc
1 adag: 240 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.