Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Alapételek

Epres túrógombóc egy kis csavarral - ha egyszer kipróbálod, többé nem készíted máshogy!

epres túrógombóc pirított diós bundában
A túrógombócnál csak egy finomabb dolog létezik: az epres túrógombóc! Ha pedig így készítitek, garantáltan ez lesz a család kedvence, valószínűleg többször is követelik majd, míg tart a szezon!

A túrógombócot szinte mindenki szereti, vitán felül az egyik kedvenc magyar desszertünk, ami olyan kiadós, hogy akár második fogásnak is megteszi egy tartalmas leves után. Ezerféleképpen variálható - ilyenkor tavasszal, mi mást is tehetnénk bele, mint epret! A morzsájába pedig ezúttal egy olyan titkos összetevő került, amitől garantáltan csak még káprázatosabb lesz az ízhatás: ez pedig nem más, mint a pirított dió!

Epres túrógombóc pirított diós bundában  (Fotó: Vidék íze)
Epres túrógombóc pirított diós bundában (Fotó: Vidék íze)

Hozzávalók az epres túrógombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • kb. 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg eper
  • 1 csipet só
  • 15 dkg dió

Elkészítése:

  1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az áttört túrót, a három tojássárgáját, a porcukrot, a csipet sót meg a vaníliás cukrot. Sima tésztát gyúrunk belőle. (A túró nedvessége, illetve szárazsága miatt lehet, hogy a liszt mennyiségén kicsit változtatni kell.)
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockára vágjuk.
  3. Minden tésztanégyzet közepére rakunk egy-egy fél vagy egész epret (mérettől függően). Gombócot formázunk belőlük.
  4. Sós, lobogva forró vízben kifőzzük pár perc alatt.
  5. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a diót.
  6. A megpirított diót ledaráljuk vagy durvára törjük, és ebbe szedjük a kifőtt gombócokat.

TRÜKK: Mivel nincs benne búzadara, sokkal hamarabb megfő, mint a hagyományos túrógombóc.

Elkészítési idő: 50 perc
1 adag: 240 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.