Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Alapételek

Epres túrógombóc egy kis csavarral - ha egyszer kipróbálod, többé nem készíted máshogy!

epres túrógombóc pirított diós bundában
A túrógombócnál csak egy finomabb dolog létezik: az epres túrógombóc! Ha pedig így készítitek, garantáltan ez lesz a család kedvence, valószínűleg többször is követelik majd, míg tart a szezon!

A túrógombócot szinte mindenki szereti, vitán felül az egyik kedvenc magyar desszertünk, ami olyan kiadós, hogy akár második fogásnak is megteszi egy tartalmas leves után. Ezerféleképpen variálható - ilyenkor tavasszal, mi mást is tehetnénk bele, mint epret! A morzsájába pedig ezúttal egy olyan titkos összetevő került, amitől garantáltan csak még káprázatosabb lesz az ízhatás: ez pedig nem más, mint a pirított dió!

Epres túrógombóc pirított diós bundában  (Fotó: Vidék íze)
Epres túrógombóc pirított diós bundában (Fotó: Vidék íze)

Hozzávalók az epres túrógombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • kb. 25 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg eper
  • 1 csipet só
  • 15 dkg dió

Elkészítése:

  1. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az áttört túrót, a három tojássárgáját, a porcukrot, a csipet sót meg a vaníliás cukrot. Sima tésztát gyúrunk belőle. (A túró nedvessége, illetve szárazsága miatt lehet, hogy a liszt mennyiségén kicsit változtatni kell.)
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockára vágjuk.
  3. Minden tésztanégyzet közepére rakunk egy-egy fél vagy egész epret (mérettől függően). Gombócot formázunk belőlük.
  4. Sós, lobogva forró vízben kifőzzük pár perc alatt.
  5. Közben egy serpenyőben megpirítjuk a diót.
  6. A megpirított diót ledaráljuk vagy durvára törjük, és ebbe szedjük a kifőtt gombócokat.

TRÜKK: Mivel nincs benne búzadara, sokkal hamarabb megfő, mint a hagyományos túrógombóc.

Elkészítési idő: 50 perc
1 adag: 240 kcal

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.