Szilvalekvárt készíthetünk a hagyományos módon, azaz tűzhelyen, egy fazékban főzve, de a sütőben sütve is remek lesz a végeredmény. Szilvából azért is érdemes lekvárt főzni, mivel a mákos süteményekbe, így a karácsonyi bejglibe vagy éppenséggel a mákos zserbóba is tökéletesen illik, nem beszélve a szilvás papucsról vagy hájas süteményekről, illetve arról sem, hogy a szilva és a szilvalekvár sült húsok fűszere is lehet!
A lekvárfőzés nem bonyolult dolog, sőt kézbe fogni a végeredményt, netán felhasználni a saját lekvárt, na az az igazán mámorító érzés. Összegyűjtöttük a legjobb szilvalekvárrecepteket, melyek közt van gyors, sütős, cukormentes, sőt olyan is, ami római tálban készül!
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.