Hozzávalók (4 személyre):
5 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek édes-nemes paprika
50 dkg sertésgulyáshús
só
bors
25 dkg tarhonya
25 dkg zöldborsó
Elkészítés:
1. Egy nagy lábasban felhevítünk 2 ek olajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a pirospaprikával..
2. A hagymás alapot visszatesszük a tűzre, hozzáaadjuk a megtisztított, felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáöntünk egy kevés vizet, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük a húst. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
3. Egy másik lábasban felforrósítjuk a megmaradt olajat, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, megsózzuk, és puhára főzzük. Közben megkeverjük néhányszor.
4. A tarhonyát a megtisztított borsóval együtt a húshoz keverjük, és készre főzzük. Csemegeuborka illik hozzá.
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók (4 darabhoz):
2 db zsenge cukkini
1 ek olaj + a tálhoz
só
1 adag maradék tarhonyás hús
5 dkg reszelt trappista sajt + a tálaláshoz
édes-nemes paprika
tejföl
Elkészítés:
1. A megmosott cukkiniket hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a húsukat, majd miután felaprítottuk, megpároljuk a serpenyőben felhevített olajon egy kevés sóval. Azután összeforgatjuk a tarhonyás hússal.
2. Az így kapott keverékkel megtöltjük a kikapart cukkiniket, majd elrendezzük őket egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálban, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A cukkinihajókat ezután megszórjuk a sajttal, és további 15 percig sütjük. Egy kevés reszelt sajttal megszórva, továbbá némi pirospaprikával ízesített tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.