Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Maradékból finomat: tarhonyás hússal töltött cukkini

Megmaradt néhány ízletes falat a család kedvenc klasszikus magyaros fogásaiból? Megmutatjuk, hogyan kreálhat belőlük újszerű étkeket! Ezúttal a megmaradt tarhonyás húsra adunk ötletet.

Alaprecept: Tarhonyás hús borsóval

Hozzávalók (4 személyre):
5 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek édes-nemes paprika
50 dkg sertésgulyáshús

bors
25 dkg tarhonya
25 dkg zöldborsó

Elkészítés:

1. Egy nagy lábasban felhevítünk 2 ek olajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a pirospaprikával..

2. A hagymás alapot visszatesszük a tűzre, hozzáaadjuk a megtisztított, felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáöntünk egy kevés vizet, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük a húst. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

3. Egy másik lábasban felforrósítjuk a megmaradt olajat, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, megsózzuk, és puhára főzzük. Közben megkeverjük néhányszor.

4. A tarhonyát a megtisztított borsóval együtt a húshoz keverjük, és készre főzzük. Csemegeuborka illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A maradékból: Töltött cukkinihajó

Hozzávalók (4 darabhoz):

2 db zsenge cukkini
1 ek olaj + a tálhoz

1 adag maradék tarhonyás hús
5 dkg reszelt trappista sajt + a tálaláshoz
édes-nemes paprika
tejföl

Elkészítés:

1. A megmosott cukkiniket hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a húsukat, majd miután felaprítottuk, megpároljuk a serpenyőben felhevített olajon egy kevés sóval. Azután összeforgatjuk a tarhonyás hússal.

2. Az így kapott keverékkel megtöltjük a kikapart cukkiniket, majd elrendezzük őket egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálban, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A cukkinihajókat ezután megszórjuk a sajttal, és további 15 percig sütjük. Egy kevés reszelt sajttal megszórva, továbbá némi pirospaprikával ízesített tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

MARADÉKBÓL FINOMAT! 2 RECEPT SÜLT CSIRKEMELLBŐL >>>

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.