Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Alapételek

Maradékból finomat: tarhonyás hússal töltött cukkini

Megmaradt néhány ízletes falat a család kedvenc klasszikus magyaros fogásaiból? Megmutatjuk, hogyan kreálhat belőlük újszerű étkeket! Ezúttal a megmaradt tarhonyás húsra adunk ötletet.

Alaprecept: Tarhonyás hús borsóval

Hozzávalók (4 személyre):
5 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek édes-nemes paprika
50 dkg sertésgulyáshús

bors
25 dkg tarhonya
25 dkg zöldborsó

Elkészítés:

1. Egy nagy lábasban felhevítünk 2 ek olajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük a pirospaprikával..

2. A hagymás alapot visszatesszük a tűzre, hozzáaadjuk a megtisztított, felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáöntünk egy kevés vizet, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük a húst. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

3. Egy másik lábasban felforrósítjuk a megmaradt olajat, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, megsózzuk, és puhára főzzük. Közben megkeverjük néhányszor.

4. A tarhonyát a megtisztított borsóval együtt a húshoz keverjük, és készre főzzük. Csemegeuborka illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A maradékból: Töltött cukkinihajó

Hozzávalók (4 darabhoz):

2 db zsenge cukkini
1 ek olaj + a tálhoz

1 adag maradék tarhonyás hús
5 dkg reszelt trappista sajt + a tálaláshoz
édes-nemes paprika
tejföl

Elkészítés:

1. A megmosott cukkiniket hosszában félbe vágjuk, kikaparjuk a húsukat, majd miután felaprítottuk, megpároljuk a serpenyőben felhevített olajon egy kevés sóval. Azután összeforgatjuk a tarhonyás hússal.

2. Az így kapott keverékkel megtöltjük a kikapart cukkiniket, majd elrendezzük őket egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálban, és 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A cukkinihajókat ezután megszórjuk a sajttal, és további 15 percig sütjük. Egy kevés reszelt sajttal megszórva, továbbá némi pirospaprikával ízesített tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

MARADÉKBÓL FINOMAT! 2 RECEPT SÜLT CSIRKEMELLBŐL >>>

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.