Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Kínai szezámmagos csirke
Alapételek

Megmaradt a bolognai ragu? Készíts belőle húsos táskát

Legyen szó akár húsos, akár zöldséges fogásról, a megmaradt ízletes falatok felhasználásával sok időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg. Ezúttal arra mutatunk egy ötletet, hogy mire használd fel a megmaradt bolognai ragut.

Alaprecept: Húsos spagetti

Hozzávalók (4 személyre):

10 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sertéstarja
30 dkg darált sertéshús
2 csapott ek édes-nemes paprika
10 dkg paradicsompüré
30 dkg paradicsom

bors
1 csokor bazsalikom
2 ág oregánó
25 dkg spagetti

A tálaláshoz:
reszelt sajt
bazsalikomlevelek

1. Egy nagy lábasban zsírjára sütjük az apróra kockázott szalonnát. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát, majd puhára pároljuk azokat. A hagymás alapra dobjuk a megtisztított, felcsíkozott tarját a darált hússal együtt, és nagy lángon, állandó kevergetés mellett fehéredésig sütjük.

2. A lábast lehúzzuk a tűzről, húsos keveréket meghintjük pirospaprikával, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot, egy kevés sót, borsot, továbbá a zöldfűszerek lecsipkedett, felaprított leveleit. Közepes lángon, lefedve főzzük a ragut addig, amíg a húsok teljesen megpuhulnak.

3. Közben a spagettit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, azután leszűrjük, és elosztjuk a tányérokban. A húsos ragut a tésztára halmozzuk, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, végül néhány bazsalikomlevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A maradékból: Töltött táska

Hozzávalók (10-12 darabhoz):

A tésztához:
30 dkg liszt + a nyújtáshoz
5 dkg vaj
50 ml olaj
½ tk só
1 adag maradék húsos ragu
1 db tojás

1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott vajjal, majd hozzáadunk 150 ml vizet és az olajat, továbbá a sóval együtt, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.

2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 mm vastagra, és 10-12 db nagyobb kört szúrunk belőle. A körök közepére 1-1 púpozott ek húsos ragut teszünk. Megkenjük a tésztaszéleket egy kevés vízzel, azután félbehajtjuk a köröket, és villával összenyomkodjuk a széleket.

3. A táskákat megkenjük kevés vízzel elhabart tojással, majd elrendezzük őket egy sütőpapírral leterített sütőlemezen, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre. Egy kevés édes-nemes paprikával meghintett fokhagymás tejföllel kínálhatjuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.