Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

Gyorsan elkészíthető, egyszerű meleg vacsora: sült paprikás kukoricafőzelék

Sült paprikás kukoricafőzelék
Van, hogy vacsorára is szívesen ennénk meleg ételt – miért ne lehetne ez egy egyszerű, ízletes főzelék? Hogy a főzéssel ne menjen el sok idő, hoztunk egy gyors receptet, ami ráadásul nagyon finom. Máris mutatjuk, hogyan készül a kukoricafőzelék sült paprikával.

A krémes kukoricafőzelék picit más, picit különlegesebb, mint a klasszikus főzelékek: a kukorica természetes édességével és gazdag, selymes alapjával egy kis változatosságot nyújt a hagyományos receptek világába. Legyen szó egy könnyed vacsoráról vagy gyors ebédről, ez a főzelék pillanatok alatt elkészíthető. Fogyaszthatjuk önmagában, de egy ropogós feltéttel – sajtgolyóval, sült hússal, hallal - is tökéletes.

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • 1 adag: 390 kcal 

Hozzávalók: 

  • 4 dkg vaj 
  • 3 szál újhagyma  
  • 2 gerezd fokhagyma  
  • 1 kis darab friss gyömbér  
  • 50 dkg fagyasztott kukorica  
  • só 
  • őrölt fehér bors 
  • 9 dl zöldségalaplé  
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet curry  
  • 1 csipet cukor 
  • 2 dl tejszín  
  • 3 db kápiapaprika  
  • 1 evőkanál olaj   
  • 1 evőkanál keményítő, ha szükséges  

Elkészítés:

  1. Felkarikázzuk az újhagymát, felszeleteljük a fokhagymát és a gyömbért, és egy lábasban mindezt megdinszteljük a vajon. Rászórjuk a fagyasztott kukoricát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az apóra vágott petrezselymet. Egy-egy csipet curryvel és cukorral ízesítjük. Húsz percig főzzük közepes lángon. Kivesszük a megfőtt kukorica harmadát, és a tejszínnel botmixer segítségével pürésítjük. Visszaöntjük a többi kukoricához, összeforraljuk. Ha túl híg lenne a főzelék, egy kis keményítővel sűrítjük. 
  2. A kápiapaprikákat felkarikázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk, rátesszük a tányérokba szedett főzelék tetejére. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.