1. Narancsos-gyömbéres
A gyümölcsös ízű besamel igazi ínyencség. Keverjen a szószhoz reszelt narancshéjat, vagy facsarja bele a gyümölcs néhány gerezdjének levét. A fűszerek közül remekül illik hozzá a gyömbér és a sáfrány is. Szárnyas- és halételekhez ajánljuk.
2. Zöld fűszerekkel
Ha kaporral, petrezselyemlevéllel vagy turbolyával gazdagítja a fehér mártást, tegyen a besamelhez kb. 1 evőkanálnyi tejszínt is. Ez lágyítja az ízeket, és kiemeli a fűszerek zamatát. Ebben a formájában a friss salátákra is kanalazhat a krémes finomságból.
3. Sajttal is finom
A gouda és az ementáli ugyancsak remek aromát ad a szósznak, de szinte bármilyen karakteres ízű sajtot belecsempészhet az alapmártásba, amely így elsősorban a tésztákhoz és a karfiolos fogásokhoz passzol majd.
4. Ázsiai ízvilág
Ha a távol-kelet ízeit szeretné megidézni, az alapmártást őrölt curryvel, mandulával vagy sárgabarackkal (akár aszalttal is) tegye még finomabbá. Frikadellhez kiváló, de a pulyka-vagy csirkemellből készített ételekhez is nagyszerűen illik, próbálja ki bátran!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.