Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Az úgynevezett fehér- vagy tejmártás - alias besamel, ízlés szerint fűszerezhető, így a legkülönfélébb ételeket gazdagíthatjuk vele.

1. Narancsos-gyömbéres
A gyümölcsös ízű besamel igazi ínyencség. Keverjen a szószhoz reszelt narancshéjat, vagy facsarja bele a gyümölcs néhány gerezdjének levét. A fűszerek közül remekül illik hozzá a gyömbér és a sáfrány is. Szárnyas- és halételekhez ajánljuk.

2. Zöld fűszerekkel
Ha kaporral, petrezselyemlevéllel vagy turbolyával gazdagítja a fehér mártást, tegyen a besamelhez kb. 1 evőkanálnyi tejszínt is. Ez lágyítja az ízeket, és kiemeli a fűszerek zamatát. Ebben a formájában a friss salátákra is kanalazhat a krémes finomságból.

3. Sajttal is finom
A gouda és az ementáli ugyancsak remek aromát ad a szósznak, de szinte bármilyen karakteres ízű sajtot belecsempészhet az alapmártásba, amely így elsősorban a tésztákhoz és a karfiolos fogásokhoz passzol majd.

4. Ázsiai ízvilág
Ha a távol-kelet ízeit szeretné megidézni, az alapmártást őrölt curryvel, mandulával vagy sárgabarackkal (akár aszalttal is) tegye még finomabbá. Frikadellhez kiváló, de a pulyka-vagy csirkemellből készített ételekhez is nagyszerűen illik, próbálja ki bátran!

Keverjünk csomómentesre 50 g lisztet 50 g felolvasztott vajban, és 1-2 perc alatt melegítsük össze. Ekkor öntsünk hozzá kb. 4 dl tejet, és főzzük további 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és már készen is van!


A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.