Ma a katolikus egyházban a böjt előírása az, hogy a 18 és 60 év közötti emberek böjt idején naponta csak háromszor étkezhetnek, lehetőleg nem jóllakva, és péntekenként kifejezetten tartózkodni kell a húsételektől. A húsvét előtti böjtölésnek ma már több nem hivatalos formája is elterjedt, van, akik csak azt a részét tartják be, hogy péntekenként nem esznek húst és vannak olyanok is, akik csak nagypénteken tartják ezt a szokást. Mások a hús teljes elhagyásával böjtölnek hamvazószerdától (február 14.) a húsvéti sonkabontásig (március 28.).
A nagyböjtig azonban van még egy kis időnk, így most is elhoztuk azokat a receptötleteket hétvégére, esetleg a vasárnapi ebéhez, melyek bármelyikét bevetheted nyugodt szívvel, ha valamilyen laktató, húsos fogásra vágysz a hét utolsó két napján. Válogass kedvetekre, a legtöbb finomsághoz videós útmutatót is mellékeltünk. Mi biztos, hogy innen fogunk ebédnek valót választani, de azt is eláruljuk, hogy pörköltek vagy a rakottasok irányába fogunk elindulni egy kiadós levessel párosítva.
Akár innen, akár saját kútfőből választasz receptet, a végeredményt mindenképpen oszd meg velünk is Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban. Munkátokkal másokat is inspirálhattok a konyhában, így sokkal több lesz a hétvégi menüd, mint egy egyszerű ebéd. Ha kíváncsi vagy a múlt heti ebédválogatásunkra is, azt is megnézhetitek itt.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.