Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Alapételek

Laktató és megfizethető csirkés brassói nem csak hó végére

Csirkéből is készülhet szaftos és tartalmas fogás, ami még pénztárcabarát is. Mutatjuk a legfinomabb csirkés brassói receptjét!

A brassói aprópecsenye remek egytálétel, ha épp nincs ötletünk, mit főzzünk, gyakran erre esik a választás. Az alapreceptet sokféleképpen variálhatjuk, tehetünk bele például borsót, gombát. Ezúttal a sertéshúsos verzió helyett egy könnyedebb csirkés receptet mutatunk, de nyugalom, ez is ugyanolyan szaftos és laktató!

Tartalmas és szaftos hétvégi ebéd a csirkés brassói (Fotó: Vidék íze magazin)
Tartalmas és szaftos hétvégi ebéd a csirkés brassói (Fotó: Vidék íze magazin)

Így készül a csirkés brassói

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg csirkecombfilé
  • bors
  • 70 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát, és megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk a felkockázott csirkecombot, sózzuk, borsozzuk, és együtt pirítjuk pár percig. Fedővel lefedjük, és kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul (víz nem kell alá, mert a csirke majd enged magából).
  3. Közben meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, és sós vízben felrakjuk főni. Amint a víz felforrt, leszűrjük a krumplit. Azután bő, forró olajban kisütjük, és a csirkebrassói mellé kínáljuk.


Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.