Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

Laktató és megfizethető csirkés brassói nem csak hó végére

Csirkéből is készülhet szaftos és tartalmas fogás, ami még pénztárcabarát is. Mutatjuk a legfinomabb csirkés brassói receptjét!

A brassói aprópecsenye remek egytálétel, ha épp nincs ötletünk, mit főzzünk, gyakran erre esik a választás. Az alapreceptet sokféleképpen variálhatjuk, tehetünk bele például borsót, gombát. Ezúttal a sertéshúsos verzió helyett egy könnyedebb csirkés receptet mutatunk, de nyugalom, ez is ugyanolyan szaftos és laktató!

Tartalmas és szaftos hétvégi ebéd a csirkés brassói (Fotó: Vidék íze magazin)
Tartalmas és szaftos hétvégi ebéd a csirkés brassói (Fotó: Vidék íze magazin)

Így készül a csirkés brassói

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg csirkecombfilé
  • bors
  • 70 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát, és megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk a felkockázott csirkecombot, sózzuk, borsozzuk, és együtt pirítjuk pár percig. Fedővel lefedjük, és kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul (víz nem kell alá, mert a csirke majd enged magából).
  3. Közben meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, és sós vízben felrakjuk főni. Amint a víz felforrt, leszűrjük a krumplit. Azután bő, forró olajban kisütjük, és a csirkebrassói mellé kínáljuk.


Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.