Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Alapételek

Laktató és megfizethető csirkés brassói nem csak hó végére

Csirkéből is készülhet szaftos és tartalmas fogás, ami még pénztárcabarát is. Mutatjuk a legfinomabb csirkés brassói receptjét!

A brassói aprópecsenye remek egytálétel, ha épp nincs ötletünk, mit főzzünk, gyakran erre esik a választás. Az alapreceptet sokféleképpen variálhatjuk, tehetünk bele például borsót, gombát. Ezúttal a sertéshúsos verzió helyett egy könnyedebb csirkés receptet mutatunk, de nyugalom, ez is ugyanolyan szaftos és laktató!

Tartalmas és szaftos hétvégi ebéd a csirkés brassói (Fotó: Vidék íze magazin)
Tartalmas és szaftos hétvégi ebéd a csirkés brassói (Fotó: Vidék íze magazin)

Így készül a csirkés brassói

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg csirkecombfilé
  • bors
  • 70 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

  1. Apró kockákra vágjuk a szalonnát, és egy serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát, és megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk a felkockázott csirkecombot, sózzuk, borsozzuk, és együtt pirítjuk pár percig. Fedővel lefedjük, és kis lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul (víz nem kell alá, mert a csirke majd enged magából).
  3. Közben meghámozzuk a krumplit, cikkekre vágjuk, és sós vízben felrakjuk főni. Amint a víz felforrt, leszűrjük a krumplit. Azután bő, forró olajban kisütjük, és a csirkebrassói mellé kínáljuk.


Recept és fotó: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.