Ez a hozzávaló pedig nem más, mint a pesto, ami természetesen nemcsak a tésztákat dobja fel, hanem a húsokat vagy éppen a sült zöldségeket is. Mielőtt felhasználnád az üveges szószt, érdemes tudni, hogy néhány extra összetevőtől ez is sokkal finomabb lehet. Annyi is elég, ha hozzáadsz egy kevés, friss bazsalikomot vagy reszelt parmezánt, sőt néhány csepp olajjal is feldobhatod a pestót. A bazsalikom mellett pedig a kakukkfüvet vagy az oregánót is érdemes kipróbálni, hiszen ezek a fűszerek még izgalmasabbá teszik a pestós ételeket.
És függetlenül attól, hogy profi szakács valaki, vagy teljesen kezdő, bárki elkészítheti a saját pestóját, hiszen a folyamat rendkívül egyszerű.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagyobb edénybe tesszük és botmixerrel pürésítjük.
Érdemes tudni, hogy a tészták mellett a sült zöldségek is nagyon finomak lesznek a pestótól, amelyek kiváló köretek lehetnek halak vagy szaftos sültek mellé. Ehhez nincs más dolgod, mint az, hogy kiválasztod kedvenc zöldségeidet, megtisztítod, felvágod őket és jól átforgatod a pestóban. Ezután pedig mehet is a serpenyőbe, hogy ízlés szerint megpirítsd az ételt.
Amennyiben kedvet kaptál hozzá, hogy pestós ételt készíts, akkor az alábbiakban ajánlunk néhány kiváló receptet.
Elkészítetted valamelyik pestós ételt, esetleg van egy saját, bevált recepted? Mutasd meg nekünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.