Az elbeszélések úgy tartják, hogy a székelykáposzta Petőfi Sándor barátjától, Székely József vármegyei főlevéltárostól származik. Történt ugyanis, hogy 1846-ban a pesti Gránátos utcai Komló-kertben akartak ebédelni, ám mire odaértek, a konyhában elfogyott a legtöbb alapanyag. Székely persze nem adta fel az ebédhez fűzött elképzeléseit, így kívánságára a maradék savanyúkáposzta-főzeléket és sertéspörköltet összekeverve szolgálta fel nekik. Petőfi amikor újra tiszteletét tette a helyen, állítólag ugyanezt kérte, de akkor már „Székely-káposzta” néven hivatkozott az ételre.
Ha esetleg kedvet kaptatok ehhez a kiadós fogáshoz mutatjuk a 6 legjobb receptünket, amiből bátran szemezgethettek, a siker garantált!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.