A rántott húsos ételeknél talán csak a szaftos és tejszínes raguk a népszerűbbek itthon. Legyen szó a mézes-mustáros csirkéről, egyszerű csikós tokányról vagy fokhagymás-tejszínes raguról, imádunk mindent, aminek sűrű és fűszeres a szaftja, és amit össze lehet forgatni akár rizzsel, akár főtt tésztával. Szerencsére a tejszínes-húsos ételek változatosan fűszerezhetők, így nemcsak fokhagyma vagy méz, hanem akár tárkony vagy gomba is adhat plusz ízt az ételhez.
A gombás fogásoknak ősszel van szezonja, de az év bármely szakában bátran készíthetjük ezeket, ugyanis az üvegben vagy konzervben árult vegyes gombakeverékek is szuperek, sőt extrább ízt kölcsönöznek az ételnek, mintha csak egy fajta gombát használtunk volna. Mi most az egyik legnépszerűbb és mindenhol kapható gombát, a csiperkét választottuk, és ezzel készítettük el a klasszikusnak számító tejszínes-gombás csirkeragut egy pici csavarral.
A csavar pedig nem más, mint a fehérbor, amiből nem kell sok, elég csak fél deci fél kiló csirkemellhez, hogy megadja az ételnek azt a különleges ízt, amitől fenséges lesz a ragu. A tejszínes-gombás csirkeragu ráadásul hamar elkészül, alig félóra alatt összedobható, házi zsemlegombóccal kínálva pedig tartalmas, melengető étel, ami jólesik hétköznap az irodában, vagy hétvégén a családi asztal mellett.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.