Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

A fehérbor adja a tejszínes-gombás csirkeragu különleges ízét, mellé pedig házi zsemlegombóc dukál

A tejszínes-gombás csirke egy villámgyors, szaftos ebéd, ami a fehérbortól lesz különleges. Kínálhatjuk párolt rizzsel, főtt tésztával vagy házilag készült zsemlegombóccal is, minden körettel mennyeien finom. Íme a recept videón.

A rántott húsos ételeknél talán csak a szaftos és tejszínes raguk a népszerűbbek itthon. Legyen szó a mézes-mustáros csirkéről, egyszerű csikós tokányról vagy fokhagymás-tejszínes raguról, imádunk mindent, aminek sűrű és fűszeres a szaftja, és amit össze lehet forgatni akár rizzsel, akár főtt tésztával. Szerencsére a tejszínes-húsos ételek változatosan fűszerezhetők, így nemcsak fokhagyma vagy méz, hanem akár tárkony vagy gomba is adhat plusz ízt az ételhez.

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal
Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal
FOTÓ: GYŐRI-DANI BALÁZS / MINDMEGETTE

A gombás fogásoknak ősszel van szezonja, de az év bármely szakában bátran készíthetjük ezeket, ugyanis az üvegben vagy konzervben árult vegyes gombakeverékek is szuperek, sőt extrább ízt kölcsönöznek az ételnek, mintha csak egy fajta gombát használtunk volna. Mi most az egyik legnépszerűbb és mindenhol kapható gombát, a csiperkét választottuk, és ezzel készítettük el a klasszikusnak számító tejszínes-gombás csirkeragut egy pici csavarral.

A csavar pedig nem más, mint a fehérbor, amiből nem kell sok, elég csak fél deci fél kiló csirkemellhez, hogy megadja az ételnek azt a különleges ízt, amitől fenséges lesz a ragu. A tejszínes-gombás csirkeragu ráadásul hamar elkészül, alig félóra alatt összedobható, házi zsemlegombóccal kínálva pedig tartalmas, melengető étel, ami jólesik hétköznap az irodában, vagy hétvégén a családi asztal mellett.

Így készül a tejszínes-gombás csirkeragu, íme a recept videón!

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 fej gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl víz
  • 1 ek. liszt
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés:

  1. A tejszínes-gombás csirkeraguhoz kevés olajon lepirítjuk a felkockázott csirkemellet. Addig sütjük, amíg el nem fő az összes lé és kis színt nem kap a hús, majd kiszedjük a serpenyőből.
  2. A visszamaradt olajhoz öntünk még egy keveset és dinsztelni kezdjük a kockázott vöröshagymát. Sózzuk, pár percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a szeletelt gombát, tovább dinszteljük, amíg a gomba levet nem ereszt és össze nem esik.
  3. A megpuhult hagymás-gombás keverékhez öntjük a fehérbort, pár percig főzzük. Visszaöntjük az előzőleg lepirított csirkemellkockákat, átforgatjuk és rászórjuk a lisztet. Ezzel is összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és apránként a vizet. Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon kevergetve főzzük. Ízlés szerint vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  4. A tejszínes-gombás csirkét párolt rizzsel, főtt tésztával vagy akár zsemlegombóccal is kínálhatjuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.