Madártejszelet recept
Madártejszelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Alapételek

Válj a befőzés szakértőjévé!

dr oetker
A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés témakörben. 

Bár éppen érik a barack, ha lekvárkészítésről esik szó, jó, ha tudod, a fagyasztott gyümölcsök is tökéletes alapanyagul szolgálhatnak. Természetesen a barackot és más friss gyümölcsöt is lefagyaszthatsz frissen, ha később szeretnél nekifogni a befőzésnek.

Amire ügyelned kell!

Bármiből is készíted azonban a finomságokat, az egyik legfontosabb, amire figyelned kell, a fertőtlenítés és a tárolás. Ha a fedők szárítás, törölgetés nélkül kerülnek a kiforrázott üvegekre, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fedél csíramentes maradjon.

Bolondítsd bátran!

Nem kell félned a pikáns, huncut „módszerektől” sem. Egy kis likőr, rum, pálinka vagy vodka nem befolyásolja a zselésítő anyagok hatékonyságát, de kellemesen megbolondítja a dzsem ízvilágát. Természetesen nem csak alkohollal dobhatjuk fel az üveg tartalmát. A fűszernövényekkel azonban érdemes csínján bánni. Aromájuk általában intenzív, ezért óvatosan adagoljuk őket!

Ha a küllem is számít...

Ahhoz, hogy a végeredmény ne csak ínycsiklandó, hanem gusztusos is maradjon, fontolóra veheted citromsav hozzáadását is, amely élénkíti a lekvár színét, így nem barnul meg a tárolás során. Ha szeretnél valódi befőzési szakértővé válni, tucatnyi egyéb tippel segít neked a Dr. Oetker a http://befozok.hu/ oldalon. Mindent megtudhatsz a gyümölcsökről vagy magáról a befőzésről, az alapoktól az igazán profi trükkökig, hogy a lehető legtöbb elismerés legyen a jutalmad.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.