Csikós tokány recept
Csikós tokány
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Alapételek

Válj a befőzés szakértőjévé!

dr oetker
A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés témakörben. 

Bár éppen érik a barack, ha lekvárkészítésről esik szó, jó, ha tudod, a fagyasztott gyümölcsök is tökéletes alapanyagul szolgálhatnak. Természetesen a barackot és más friss gyümölcsöt is lefagyaszthatsz frissen, ha később szeretnél nekifogni a befőzésnek.

Amire ügyelned kell!

Bármiből is készíted azonban a finomságokat, az egyik legfontosabb, amire figyelned kell, a fertőtlenítés és a tárolás. Ha a fedők szárítás, törölgetés nélkül kerülnek a kiforrázott üvegekre, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fedél csíramentes maradjon.

Bolondítsd bátran!

Nem kell félned a pikáns, huncut „módszerektől” sem. Egy kis likőr, rum, pálinka vagy vodka nem befolyásolja a zselésítő anyagok hatékonyságát, de kellemesen megbolondítja a dzsem ízvilágát. Természetesen nem csak alkohollal dobhatjuk fel az üveg tartalmát. A fűszernövényekkel azonban érdemes csínján bánni. Aromájuk általában intenzív, ezért óvatosan adagoljuk őket!

Ha a küllem is számít...

Ahhoz, hogy a végeredmény ne csak ínycsiklandó, hanem gusztusos is maradjon, fontolóra veheted citromsav hozzáadását is, amely élénkíti a lekvár színét, így nem barnul meg a tárolás során. Ha szeretnél valódi befőzési szakértővé válni, tucatnyi egyéb tippel segít neked a Dr. Oetker a http://befozok.hu/ oldalon. Mindent megtudhatsz a gyümölcsökről vagy magáról a befőzésről, az alapoktól az igazán profi trükkökig, hogy a lehető legtöbb elismerés legyen a jutalmad.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.