Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Alapételek

Válj a befőzés szakértőjévé!

dr oetker
A nyár kincseinek megőrzése komoly feladatnak tűnhet, de néhány fontosabb lépést követve te is szakértővé válhatsz befőzés témakörben. 

Bár éppen érik a barack, ha lekvárkészítésről esik szó, jó, ha tudod, a fagyasztott gyümölcsök is tökéletes alapanyagul szolgálhatnak. Természetesen a barackot és más friss gyümölcsöt is lefagyaszthatsz frissen, ha később szeretnél nekifogni a befőzésnek.

Amire ügyelned kell!

Bármiből is készíted azonban a finomságokat, az egyik legfontosabb, amire figyelned kell, a fertőtlenítés és a tárolás. Ha a fedők szárítás, törölgetés nélkül kerülnek a kiforrázott üvegekre, az az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fedél csíramentes maradjon.

Bolondítsd bátran!

Nem kell félned a pikáns, huncut „módszerektől” sem. Egy kis likőr, rum, pálinka vagy vodka nem befolyásolja a zselésítő anyagok hatékonyságát, de kellemesen megbolondítja a dzsem ízvilágát. Természetesen nem csak alkohollal dobhatjuk fel az üveg tartalmát. A fűszernövényekkel azonban érdemes csínján bánni. Aromájuk általában intenzív, ezért óvatosan adagoljuk őket!

Ha a küllem is számít...

Ahhoz, hogy a végeredmény ne csak ínycsiklandó, hanem gusztusos is maradjon, fontolóra veheted citromsav hozzáadását is, amely élénkíti a lekvár színét, így nem barnul meg a tárolás során. Ha szeretnél valódi befőzési szakértővé válni, tucatnyi egyéb tippel segít neked a Dr. Oetker a http://befozok.hu/ oldalon. Mindent megtudhatsz a gyümölcsökről vagy magáról a befőzésről, az alapoktól az igazán profi trükkökig, hogy a lehető legtöbb elismerés legyen a jutalmad.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.