Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Zsemlegombóc
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Csupacsokis brownie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Alapételek

Villámgyors tonhalkrém, ahogy Házisáfrány készíti

tonhalkrém
Sok cikket olvastam arról, mennyire nem illik repülőgép fedélzetére tonhalkrémes szendvicset vinni átható illata miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy én nem szoktam felvinni, illem ide, udvariasság oda, hiszen a tonhalkrém a világ egyik legfinomabb és méltán legnépszerűbb szendvics feltétje és mártgatósa. Mindemellett pillanatok alatt összedobható csupa olyan alapanyagból, ami mindenkinél mindig van otthon.

Nálunk a gyerekek is élnek-halnak érte, így amikor váratlanul állítanak be a nagyihoz, ha esetleg épp nem főzött, akkor is meg tudja őket vigasztalni egy jó adag tonhalkrémmel.

Nos, lehet, hogy van, aki vitatkozna velem, és állítaná, hogy vegyük meg a krémhez a lehető legjobb minőségű tonhal konzervet, én mégis azt mondom, az étel működik bármelyikkel, legyen az drága, olcsó, olajban vagy sós lében eltett változat. Vásárláskor tudatos felhasználóként csak arra ügyeljünk, hogy a tonhalunk fenntartható forrásból származzon. A tonhalkrémet hűtőszekrényben 2-3 napig eltarthatod, bár kétlem, hogy addig megmaradna.

Hozzávalók 2-3 fő részére:

  • 1 db nagyobb, kb. 180 g-os tonhalkonzerv
  • 1/2 fej kisebb hagyma
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek puha vaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítése:

  1. Csöpögtesd le a tonhalat és tedd egy kisebb tálba.
  2. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd a lehető legapróbbra. Add a tonhalhoz.
  3. Tedd a hal mellé a majonézt, vajat, citromlevet, sót és borsot, majd villával keverd addig, míg egyenletes krém állagot nem kapsz.
  4. Kóstold meg, és ha kell, ízesítsd utána.
  5. Kínáld pirítóssal és zöldség csíkokkal.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.