Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Villámgyors tonhalkrém, ahogy Házisáfrány készíti

tonhalkrém
Sok cikket olvastam arról, mennyire nem illik repülőgép fedélzetére tonhalkrémes szendvicset vinni átható illata miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy én nem szoktam felvinni, illem ide, udvariasság oda, hiszen a tonhalkrém a világ egyik legfinomabb és méltán legnépszerűbb szendvics feltétje és mártgatósa. Mindemellett pillanatok alatt összedobható csupa olyan alapanyagból, ami mindenkinél mindig van otthon.

Nálunk a gyerekek is élnek-halnak érte, így amikor váratlanul állítanak be a nagyihoz, ha esetleg épp nem főzött, akkor is meg tudja őket vigasztalni egy jó adag tonhalkrémmel.

Nos, lehet, hogy van, aki vitatkozna velem, és állítaná, hogy vegyük meg a krémhez a lehető legjobb minőségű tonhal konzervet, én mégis azt mondom, az étel működik bármelyikkel, legyen az drága, olcsó, olajban vagy sós lében eltett változat. Vásárláskor tudatos felhasználóként csak arra ügyeljünk, hogy a tonhalunk fenntartható forrásból származzon. A tonhalkrémet hűtőszekrényben 2-3 napig eltarthatod, bár kétlem, hogy addig megmaradna.

Hozzávalók 2-3 fő részére:

  • 1 db nagyobb, kb. 180 g-os tonhalkonzerv
  • 1/2 fej kisebb hagyma
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek puha vaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítése:

  1. Csöpögtesd le a tonhalat és tedd egy kisebb tálba.
  2. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd a lehető legapróbbra. Add a tonhalhoz.
  3. Tedd a hal mellé a majonézt, vajat, citromlevet, sót és borsot, majd villával keverd addig, míg egyenletes krém állagot nem kapsz.
  4. Kóstold meg, és ha kell, ízesítsd utána.
  5. Kínáld pirítóssal és zöldség csíkokkal.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.