Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Alapételek

Villámgyors tonhalkrém, ahogy Házisáfrány készíti

tonhalkrém
Sok cikket olvastam arról, mennyire nem illik repülőgép fedélzetére tonhalkrémes szendvicset vinni átható illata miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy én nem szoktam felvinni, illem ide, udvariasság oda, hiszen a tonhalkrém a világ egyik legfinomabb és méltán legnépszerűbb szendvics feltétje és mártgatósa. Mindemellett pillanatok alatt összedobható csupa olyan alapanyagból, ami mindenkinél mindig van otthon.

Nálunk a gyerekek is élnek-halnak érte, így amikor váratlanul állítanak be a nagyihoz, ha esetleg épp nem főzött, akkor is meg tudja őket vigasztalni egy jó adag tonhalkrémmel.

Nos, lehet, hogy van, aki vitatkozna velem, és állítaná, hogy vegyük meg a krémhez a lehető legjobb minőségű tonhal konzervet, én mégis azt mondom, az étel működik bármelyikkel, legyen az drága, olcsó, olajban vagy sós lében eltett változat. Vásárláskor tudatos felhasználóként csak arra ügyeljünk, hogy a tonhalunk fenntartható forrásból származzon. A tonhalkrémet hűtőszekrényben 2-3 napig eltarthatod, bár kétlem, hogy addig megmaradna.

Hozzávalók 2-3 fő részére:

  • 1 db nagyobb, kb. 180 g-os tonhalkonzerv
  • 1/2 fej kisebb hagyma
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek puha vaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítése:

  1. Csöpögtesd le a tonhalat és tedd egy kisebb tálba.
  2. Tisztítsd meg a hagymát, és vágd a lehető legapróbbra. Add a tonhalhoz.
  3. Tedd a hal mellé a majonézt, vajat, citromlevet, sót és borsot, majd villával keverd addig, míg egyenletes krém állagot nem kapsz.
  4. Kóstold meg, és ha kell, ízesítsd utána.
  5. Kínáld pirítóssal és zöldség csíkokkal.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.