A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Az almából készült finomságoknak senki nem képes többé ellenállni, ha egyszer kipróbálta. Finom, laktató, egészséges, és nagyon könnyű vele bánni. Egy kis fagylalt, méz és mazsola - és máris készen van a család vacsorája!
Tudtad, hogy..

- Fajtájától és érettségétől függően egy nyers alma a napi C- vitamin szükségletünk 12-60 % - át fedezi.
- A szénhidrátok olyan formában találhatók meg benne, hogy cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
- Az almában lévő kalcium a gyermekek csontrendszerének kialakulásában, az idősebbeknél pedig a csontritkulás megakadályozásában segít, valamint kedvező hatású az ideg- és agysejtek működésére.
- Magnézium és kalciumtartalma együttesen az érrendszert teszi ellenállóvá.
- Székrekedésben szenvedőknek reggel, üres gyomorra ajánlják az alma fogyasztását.
- Meghámozni nem kell, mivel az értékes C-vitamin és a rostanyagok a héj alatti részekben találhatók.
- Az étkezés előtt fogyasztott alma megindítja a gyomornedvképződést. Étkezés után pedig letisztítja a fogak felületét ellepő ételmaradékot.
- Az alma rágás köztudottan erősíti a fogínyt.
- A reszelt nyers alma mézzel, citromlével keverve, esetleg reszelt sárgarépával gazdagítva, kitűnő immunrendszer-erősítő.

Mézes töltött alma fagyival

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy alma, 4 evőkanál mazsola, 4 evőkanál mogyoró vagy dió, 2 és fél teáskanál méz, 1 evőkanál citromlé
Előkészítés: Az almákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, és a magházukat alaposan kivájjuk. A mazsolát megmossuk és megszikkasztjuk. A mogyorót vagy a diót összevagdaljuk. A sütőt 225 fokra (gázsütő: 5. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A mézet vízzel a duplájára hígítjuk. Összekeverjük a mazsolával, a dióval és a citromlével. Az almák üregébe töltjük, és tűzálló tálra vagy zománcos tepsire ültetjük. A forró sütőben - az alma keménységétől függően - 15-20 percig sütjük.
Melegen vanília fagylalttal vagy pudinggal tálaljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.