A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük.
A tojásokat felverjük, krumplit megpucoljuk, lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, majd a liszttel, az aprított petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojás egyharmadával összekeverjük, és pogácsákat készítünk.
A karfiolt villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, és a tojás másik egyharmadával, majd ebből a masszából is pogácsákat készítünk.
A pogácsákat lelapítjuk, lisztben és a maradék tojásban meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.
A paradicsomot felszeleteljük, az újhagyma zöldjét karikára vágjuk, a zöldborsót mikróban megpároljuk.
Tálaláskor szedjük a tányérra karfiolfasírtot és burgonya tócsnit, dekoráljuk paradicsomszeletekkel és zöldborsóval, szórjunk rá újhagymazöldet és kanalazzunk rá ketchupot, majonézt, kefirt és chiliszószt.
Megjegyzés
Bár nem vagyok se vegetáriánus, se a böjtöt nem tartom, de kedvem támadt erre a hús nélküli ételre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.