A tócsni elkészítéséhez a krumplit lereszeljük a fokhagymával együtt. Hozzáütjük a tojást, elkeverjük és annyi lisztet szórunk bele, hogy összeálljon. Nem kell bele túl sok liszt, sűrű, de folyós masszának kell lennie, a tócsni úgy jó, ha nagy része krumpli.
Megsózzuk, megborsozzuk, és teszü bele egy leheletnyi pirospaprikát, mert szebb színe lesz tőle, de aki szerint nem illik bele, az ne tegyen.
Darabonként 2 evőkanálnyi adagot forró zsírba (vagy olajba) teszünk, kerekre ellapítjuk és mindkét oldalát megsütjük.
A görög joghurtba keverjük az apróra vágott kaprot, megsózzuk, megborsozzuk. Ebbe mártogatjuk a kisült tócsnit.
Megjegyzés
Ha a krumpli reszelése során sok lé keletkezik, érdemes leönteni róla, úgy kevesebb lisztet vesz fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.