A sütőt előmelegítjük 230 fokra. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk.
A vizet a liszttel és kevés sóval csomómentesre keverjük. Ha túl száraznak találjuk, további langyos vizet adhatunk hozzá. Miután negyed óráig állni hagytuk, a karfioldarabokat megmártjuk benne, majd egy hőálló üvegtálba halmozzuk.
A karfiolt negyed órára sütőbe tesszük. Közben előkészítjük a chilis bevonatot: az összetevőket egy serpenyőbe öntjük, majd kevergetjük, és felmelegítjük. (Ne forraljuk fel!)
Miután a karfiol megsült, egy tálba tesszük, majd leöntjük a chilis öntettel és összerázzuk. További 3-4 percre sütőbe tesszük.
A mogyoróvajas szósz összetevőit összekeverjük egy tálban, végül annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A szószt és a karfiolt csíkokra vágott uborkával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.