Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Alapételek

Krumplis finomságok, amit nem csak a gyerekek imádnak: 7 mennyei gombóc és nudli recept

A házi krumplis gombóc és nudli tipikusan olyan étel, amit mindenki a nagyinál szokott enni. Időigényes, macerás elkészíteni, így nem szívesen állunk neki, különösen hétköznap. Ám ha van időnk, megéri a munka: finom, laktató desszert, egy tartalmas leves után második fogásként ehetjük.

A burgonyás tésztából készült gombóc és nudli nem véletlenül népszerű a gyerekek körében. Ám ahhoz, hogy még finomabb legyen a végeredmény, nem elég egy jó recept – mutatunk persze azt is –, de elárulunk néhány trükköt a készítésével kapcsolatban.

  • Akkor tudjuk igazán selymesre áttörni, ha még forró, ezért kell rögtön hámozni, és átnyomni.
  • A liszttel viszont csak akkor szabad összekeverni, ha már nem forró, hanem éppen csak langyos (vagy hideg). A forró burgonyától szétfolyik az egész tészta, dobhatjuk a szemétbe.
  • Alapvetően a burgonya fajtája határozza meg, hogy mennyi lisztet vesz fel, de kevés kell bele, ha nem akarjuk, hogy kőkemény legyen a végeredmény. Körülbelül 20 dkg-t számíthatunk egy kiló áttört krumplihoz.
  • Rögtön főzzük ki az elkészített, megformázott tésztát, lehetőleg több kis adagban. Lobogva forró sós vízbe dobjuk, és ha feljött a víz színére, 20-30 másodperc múlva már ki is szedhetjük.

És akkor jöjjenek a mi kedvenc receptjeink:

MÁKOS NUDLI SZILVALEKVÁRRAL>>>

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Mákos nudli szilvalekvárral recept

DIÓS NUDLI – AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI>>>

Diós nudli
Diós nudli

TÚRÓNUDLI>>>

Túrónudli
Túrónudli

SÁRGABARACKOS-ÉTCSOKIS GOMBÓC>>>

Sárgabarackos-étcsokis gombóc
Sárgabarackos-étcsokis gombóc

SZILVÁS GOMBÓC HAGYOMÁNYOS ÉS DIÓS-MANDULÁS BUNDÁBAN>>>

Szilvás gombóc hagyományosan és diós-mandulás bundában
Szilvás gombóc hagyományosan és diós-mandulás bundában

SZILVÁS GOMBÓC HAGYOMÁNYOSAN>>>

Szilvás gombóc hagyományosan
Szilvás gombóc hagyományosan

SZILVÁS GOMBÓC GLUTÉNMENTESEN>>>

Gluténmetes szilvásgombóc
Gluténmetes szilvásgombóc

KAKAÓS GOMBÓC EGYSZERŰEN>>>

Kakaós gombóc
Kakaós gombóc

BARACKOS KRUMPLIGOMBÓC>>>

Barackos krumpligombóc
Barackos krumpligombóc

Még több finom és olcsó burgonyás receptet itt találsz>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.