A házi krumplis gombóc és nudli tipikusan olyan étel, amit mindenki a nagyinál szokott enni. Időigényes, macerás elkészíteni, így nem szívesen állunk neki, különösen hétköznap. Ám ha van időnk, megéri a munka: finom, laktató desszert, egy tartalmas leves után második fogásként ehetjük.
A burgonyás tésztából készült gombóc és nudli nem véletlenül népszerű a gyerekek körében. Ám ahhoz, hogy még finomabb legyen a végeredmény, nem elég egy jó recept – mutatunk persze azt is –, de elárulunk néhány trükköt a készítésével kapcsolatban.
Akkor tudjuk igazán selymesre áttörni, ha még forró, ezért kell rögtön hámozni, és átnyomni.
A liszttel viszont csak akkor szabad összekeverni, ha már nem forró, hanem éppen csak langyos (vagy hideg). A forró burgonyától szétfolyik az egész tészta, dobhatjuk a szemétbe.
Alapvetően a burgonya fajtája határozza meg, hogy mennyi lisztet vesz fel, de kevés kell bele, ha nem akarjuk, hogy kőkemény legyen a végeredmény. Körülbelül 20 dkg-t számíthatunk egy kiló áttört krumplihoz.
Rögtön főzzük ki az elkészített, megformázott tésztát, lehetőleg több kis adagban. Lobogva forró sós vízbe dobjuk, és ha feljött a víz színére, 20-30 másodperc múlva már ki is szedhetjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.