Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Érdekességek

Lehet, hogy eddig te is rosszul etted a kenyeret: a szakértő szerint ez a helyes mód

Gyerekkorban rengeteg illemszabályt megtanul az ember, ám vannak olyanok, melyeket sokan mégsem ismernek.

Azt már hamar megtanuljuk, hogy nem illik teli szájjal, evés közben beszélni, tudjuk, hogy nem szabad az asztalra könyökölni, és ismert az is, hányféle jelentéssel bírnak az evés végeztével a tányéron elhelyezett evőeszközök. Egy etikettszakértő szerint viszont sokan nem ismerik azt az alapszabályt, hogy hogyan kell elfogyasztani a kenyeret az étteremben vagy hivatalos eseményen.

A szakértő szerint tépni vagy törni kell a kenyeret, vágni tilos
A szakértő szerint tépni vagy törni kell a kenyeret, vágni tilos / Fotó: Shutterstock

Julie Lamberg-Burnet, a Sydney School of Protocol alapítója a Daily Mailnek elárulta, hogy a kenyeret nem szabad késsel felszeletelni, és kiharapni sem érdemes belőle a falatot.

A szakértő szerint a kenyeret, vagy az asztalra kihelyezett egész pékárukat a tányérunk felett, kézzel kell, egyenként apró, falatnyi darabokra törni vagy tépni. Lamberg-Burnet kitért arra is, hogy a falatokat nem a kezünkben fogva, hanem a tányéron kell vékonyan megvajazni, a használt kést pedig nem szabad a közös vajtartóhoz visszahelyezni.

A szakértő figyelmeztet, hogy nemcsak evés közben tilos beszélni, hanem akkor is, amikor a kezünkben fogjuk az evőeszközöket vagy a poharat. Legyen szó akár csak a kenyér megvajazásáról, az illem úgy kívánja, hogy a művelet közben ne társalogjunk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.