Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Érdekességek

Lehet, hogy eddig te is rosszul etted a kenyeret: a szakértő szerint ez a helyes mód

Kenyér etikett
Gyerekkorban rengeteg illemszabályt megtanul az ember, ám vannak olyanok, melyeket sokan mégsem ismernek.

Azt már hamar megtanuljuk, hogy nem illik teli szájjal, evés közben beszélni, tudjuk, hogy nem szabad az asztalra könyökölni, és ismert az is, hányféle jelentéssel bírnak az evés végeztével a tányéron elhelyezett evőeszközök. Egy etikettszakértő szerint viszont sokan nem ismerik azt az alapszabályt, hogy hogyan kell elfogyasztani a kenyeret az étteremben vagy hivatalos eseményen.

Julie Lamberg-Burnet, a Sydney School of Protocol alapítója a Daily Mailnek elárulta, hogy a kenyeret nem szabad késsel felszeletelni, és kiharapni sem érdemes belőle a falatot.

A szakértő szerint tépni vagy törni kell a kenyeret, vágni tilos
A szakértő szerint tépni vagy törni kell a kenyeret, vágni tilos

A szakértő szerint a kenyeret, vagy az asztalra kihelyezett egész pékárukat a tányérunk felett, kézzel kell, egyenként apró, falatnyi darabokra törni vagy tépni. Lamberg-Burnet kitért arra is, hogy a falatokat nem a kezünkben fogva, hanem a tányéron kell vékonyan megvajazni, a használt kést pedig nem szabad a közös vajtartóhoz visszahelyezni.

A szakértő figyelmeztet, hogy nemcsak evés közben tilos beszélni, hanem akkor is, amikor a kezünkben fogjuk az evőeszközöket vagy a poharat. Legyen szó akár csak a kenyér megvajazásáról, az illem úgy kívánja, hogy a művelet közben ne társalogjunk.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.