Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Érdekességek

Lehet, hogy eddig te is rosszul etted a kenyeret: a szakértő szerint ez a helyes mód

Gyerekkorban rengeteg illemszabályt megtanul az ember, ám vannak olyanok, melyeket sokan mégsem ismernek.

Azt már hamar megtanuljuk, hogy nem illik teli szájjal, evés közben beszélni, tudjuk, hogy nem szabad az asztalra könyökölni, és ismert az is, hányféle jelentéssel bírnak az evés végeztével a tányéron elhelyezett evőeszközök. Egy etikettszakértő szerint viszont sokan nem ismerik azt az alapszabályt, hogy hogyan kell elfogyasztani a kenyeret az étteremben vagy hivatalos eseményen.

A szakértő szerint tépni vagy törni kell a kenyeret, vágni tilos
A szakértő szerint tépni vagy törni kell a kenyeret, vágni tilos / Fotó: Shutterstock

Julie Lamberg-Burnet, a Sydney School of Protocol alapítója a Daily Mailnek elárulta, hogy a kenyeret nem szabad késsel felszeletelni, és kiharapni sem érdemes belőle a falatot.

A szakértő szerint a kenyeret, vagy az asztalra kihelyezett egész pékárukat a tányérunk felett, kézzel kell, egyenként apró, falatnyi darabokra törni vagy tépni. Lamberg-Burnet kitért arra is, hogy a falatokat nem a kezünkben fogva, hanem a tányéron kell vékonyan megvajazni, a használt kést pedig nem szabad a közös vajtartóhoz visszahelyezni.

A szakértő figyelmeztet, hogy nemcsak evés közben tilos beszélni, hanem akkor is, amikor a kezünkben fogjuk az evőeszközöket vagy a poharat. Legyen szó akár csak a kenyér megvajazásáról, az illem úgy kívánja, hogy a művelet közben ne társalogjunk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.