A krémleves hatalmas találmány, mert szinte elronthatatlan és olyan zöldségeket is belecsempészhetünk, amit a gyerek élből vagy dacból elutasít. A folyadékpótlásban is segítségünkre lehet, továbbá mindenféle izgalmas levesbetéttel még vonzóbbá és tartalmasabbá tehetjük.
Mivel a narancsszezon éppen dübörög, ezért most ebbe a levesbe került bele bőven, és persze sárgarépa is, ami nem csak a karakteres ízét, hanem a testét is megadja.
1. A sárgarépa béta-karotinban gazdag, ezért immunerősítő hatása kimagasló. A téli hónapokban napi szinten beépíthetjük a fogyasztását. Magas rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést.
2. A narancs kiváló C-vitamin forrás, és emellett egyszerre édes-savanykás ízével izgalmas ízvilágot kölcsönöz az ételeinknek.
3. A gyömbér és a fokhagyma egyenként is a természet gyógyító alapanyaga. Együtt pedig csak még jobban erősítik roboráló hatásukat.
Ha kisebb gyermekünk nagyon dacolna a levesevéssel, engedjük, hogy vastagabb szívószállal ihassa meg (persze ne ez legyen az alap).
Izgalmas fűszerezésének köszönhetően hamar a felnőttek kedvenc levesévé is válhat. Csilis garnélanyárssal igazi vendégváró fogás, amelyről ide kattintva olvashatsz bővebben!
Narancsos sárgarépa krémleves sajtos bundás kenyérrel receptjét itt találod! >>>
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.