A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Érdekességek

Durva! Ezt tényleg megeszik? Ezek a Föld legbizarrabb ételei

Néhány országban a kulináris élvezet és gasztronómia csúcsa az, ami bennünk undort vált ki. A következő ételek az adott országokban népszerű csemegének számítanak, ám nem biztos, hogy a mi gulyásleveshez szokott gyomrunk képes lenne befogadni bármelyiket is. Te vajon kipróbálnád valamelyiket?

Szecsuáni nyúlfej

Szóljatok a húsvéti nyúlnak, hogy Kína délnyugati részét törölje a térképéről, ugyanis itt népszerű, és utcán is kapható a csípős sült nyúlfej, mint közkedvelt csemege.

Nyers csirke

Igen, ez valóban egy ehető fogás és nem, tényleg nem halsz bele, bár azért nem ajánljuk, hogy otthon ez legyen a vasárnapi ebéd. Japánban azonban közkedvelt fogás az ugynevezett csirke sashimi, ami a sushi szárnyas megfelelője.

Nyers polip

A Koreában népszerű fogás igazából nem igényel sok előkészületet. A polip fejét levágják, majd csápjait szezámolajba áztatják, hogy könnyebben rágható legyen. Azért, aki úgy gondolja, megpróbálkozna egy ilyen fogással, óvatosan tegye, hiszen a tapadókorongok miatt könnyen az ember torkán akadhat egy-két falat.

Pálmafúró bogár lárva

Ezek a lárvák Vietnámban, a Mekong Delátában számítanak igazi specialitásnak. A pálmafák tövébe fúrják magukat, innen kerülnek a serpenyőbe. Általában vajon kisütve tálalják.

gömbhal

Noha a legmérgezőbb halak között tartják számon, Japánban borsos áron ugyan, de fogyaszthatják a vállalkozó szellemű ínyencek. Elkészítése képzett szaktudást igényel, hiszen rosszul elkészítve azonnali halált okoz.

földigiliszta kocsonya

Ha azt gondoltad volna, hogy a kiálló csirkeláb bizarr a kocsonyában, nem hallottál még a Kínában közkedvelt ételről az ugynevezett "Sandworm Jelly"-ről. A gilisztákat rendszerint zselében főzik meg, majd hagyják formában hűlni. Az kínaiak szerint a magas kollagéntartalma miatt hasznos a fogyasztó szervezte számára.

Lillian Chou (@lililbeijing) által megosztott bejegyzés,

kacsaembrió

A Balut néven ismert tojás népszerű Vietnám és a Fülöp szigetek utcáin, csemegeként fogyasztják és igazi afrodiziákumnak tartják. A kacsákat kb. 20 napig hagyják fejlődni a tojásban, majd az utcai árusok megfőzik, és felszolgálásig forró homokban tartják.

férges sajt

Az olasz eredetű rohadt sajt csak erős idegzetűeknek és erős gyomrúaknak ajánlott. A sajtot addig érlelik, amíg a legyek be nem lepik, majd a sajtot a lárvák erjesztik meg.

Samalla. (@supergertrude) által megosztott bejegyzés,

százéves tojás

Kínában új értelmet nyer a záptojás fogalma! A nyers kacsatojást három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Idővel a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává alakul, a tojássárgája pedig túrószerű, krémes állagú lesz és bezöldül, általában előételként fogyasztják.

sáska

Ez tuti nem az Egy bogár élete! A proteinben gazdag sáskát előszeretettel fogyasztják Izraelben az egyik legkapósabb ínyencségként!

EL SEM HINNÉD EZEKRŐL A SZTÁROKRÓL, HOGY A MCDONALD'SBAN DOLGOZTAK >>>

TITOKBAN TESZTELTE ÉTTERMEINKET A MICHELIN-CSILLAGOS SÉF - EZ A VÉLEMÉNYE A MAGYAROKRÓL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.