Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Érdekességek

Ezekből az alapanyagokból kell főznie a magyar csaptnak Bocuse D'Or európai döntőjében

Bocuse d'Or 2018 Kistücsök Pohner Ádám
Norvégia, Svájc, Belgium, Svédország és Magyarország után most Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont tartományban található Torinón, hogy 2018 júniusában megrendezze a Bocuse d'Or európai döntőjét. Most kiderült, milyen alapanyagokból kell

Mint azt már bizonyára minden érdeklődő tudja, a Bocuse d'Or verseny történetében először Dél-Európában szervezik meg a kontinens válogatóját: ezúttal Olaszországon a sor, azon belül is a Piemont tartományban található Torinón, hogy otthont adjon a világ legnagyobb szakácsversenyének.

A Bocuse d'Or válogatóján 20 európai versenyző méri össze tudását, közülük tízen szerzik meg a jogot, hogy 2019-ben Lyonban is versenyezhessenek. Mostantól az is hivatalos, hogy mely országok mikor fognak versenyezni az európai válogatón.

A sorrend a következő:

Június 11. (első nap)
1. Lengyelország
2. Belgium
3. Izland
4. Magyarország
5. Németország
6. Hollandia
7. Spanyolország
8. Franciaország
9. Svájc
10. Egyesült Királyság

Június 12. (második nap)
1. Oroszország
2. Svédország
3. Horvátország
4. Finnország
5. Norvégia
6. Dánia
7. Olaszország
8. Bulgária
9. Észtország
10. Törökország

Tehát június 11-én hétfőn főz majd Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese, aki februárban megnyerte a Bocuse D'Or hazai döntőjét.

Középpontban a piemonti alapanyagok

Mivel a Bocuse d'Or versenyen mindig kiemelten fontos szempont, hogy a résztvevők az otthont adó ország alapanyagaival dolgozzanak, ez most sincs másképp. Egyelőre természetesen – ahogy az lenni szokott – csak a hústál kötelező alapanyagait adták meg a szervezők.

Ezek a következők:

1. Marha filé a piemonti Fassone fajtából

2. Baraggia Biellese és Vercellese rizs, Sant'Andrea fajta

3. Borjúmirigy

A versenyzők ezekkel az alapanyagokkal kezdhetik meg a gyakorlást.

BOCUSE D'OR: SZÉLL TAMÁSÉKÉ A LEGSZEBB HÚSOS TÁL, AZ ARANYAT AZ USA CSAPATA NYERTE! >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.