15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Borok

Koronázd meg a karácsonyi vacsorát 5 puttonyos Tokajival!

édes pillanatok grand tokaj 2013
Az aszú borokat a mai napig körbe lengi egyfajta pátosz, ami miatt hiába fordulunk felé mély tisztelettel ritkán válik életünk szerves részévé, miközben a legjobb dolog, amit önmagunkért és a legtöbb, amit ezért az unikális borunkért tehetünk az, hogy szervesen integráljunk az életünkbe. Az év vége közeledtével számos alkalmunk nyílik arra, hogy teret engedjünk az aszú boroknak étkezéseink alkalmával.

Azt eddig is tudtuk, hogy desszertek mellé bátran kínálhatjuk és fogyaszthatjuk ezt az édes borkülönlegességet, ám abba ritkábban gondoltunk bele, hogy épp úgy ahogy desszert és desszert közt, úgy aszú és aszú közt is nagy különbségek lehetnek. Itt sem magától értetődő a tökéletes harmónia.

Könnyedebb, túrós, gyümölcsös desszertek mellé érdemes fiatalabb gyümölcsösebb karakterű aszút választani, míg csokoládés, diós, ha úgy tetszik klasszikus sütemények mellett jobban muzsikál egy esetleg idősebb, klasszikus karakterű aszú vagy egy olyan tétel, melyet akár új fahordóban érleltek.

A karácsonyi vacsora garantáltan ünnepi megkoronázása lesz egy szelet diós, csokoládés sütemény egy hozzá passzoló Grand Tokaj 2013 évjáratú 5 puttonyos aszúval kísérve.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.