Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Borok

Top 100 Magyar Bor 5. helyezett: Gilvesy Tarányi Rajnai Rizling, Badacsony, 2020

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. Az 5. helyezett a Gilvesy Tarányi Rajnai Rizling, Badacsony, 2020 bor lett.

Top 100 magyar bor 5. helyezett:
Gilvesy Tarányi Rajnai Rizling, Badacsony 2020

 

 

 

A BORRÓL:

Fotó:  Miknyóczki Dóri
Fotó: Miknyóczki Dóri

A Tarányi-dűlőről származik – ez a vulkanikus terület a Szent György-hegy szoknyáján található, rálátással a Balaton víztükrére, közvetlenül a Gilvesy Pincészet épülete mellett. A tőkék 50 évesek, a bor spontán erjedt, majd 500 literes hordókban érett tovább, finom seprőn tartva. Illatában fajtakarakteres mezei virágok és enyhe petrolosság, valamint citrusok és fahordós, fás jegyek.

Remek szerkezetű bor élénk savakkal, olajos textúrával és sokféle gyümölcsökkel – szájban érezhetők citrusok (lime, mandarin) és érett barackos, nektarinos jegyek is. Tiszta, komplex és határozott tétel, melynek kivételesen hosszú utóízében ásványos jegyek is mutatkoznak.
 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.