A kelkáposzta rendkívül gazdag rostokban, C- és K-vitaminban, valamint antioxidánsokban, ezáltal erősítő az immunrendszert, és csökkenti a gyulladásokat a szervezetben. Alacsony kalóriatartalma miatt diétázók is bátran fogyaszthatják. Sokféleképpen felhasználható, de általában frankfurti levest vagy főzeléket készítünk belőle.
A csicsóka a krumplihoz hasonló növény, de nem a burgonyafélék családjába tartozik. A zöldség kissé édeskés ízű, és a krumplinál sokkal kevesebb keményítőt tartalmaz. Rostban viszont gazdagabb, ahogy inulintartalma is kiemelkedő. Alacsony kalóriatartalmú, és nem emeli meg a vércukorszintet, ezért a fogyókúrázók mellett a cukorbetegek is fogyaszthatják.
A kelkáposztával is jó párost alkot. Az egyszerű főzeléket is feldobja édeskés aromájával, amihez fasírt és sült virsli egyaránt passzol. Mutatjuk a receptet, próbáljátok ki bátran!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Elkészítési idő: 40 perc
Fotó és recept: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.