Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Borok

Top 100 Magyar Bor 2. helyezett: Heimann Barbár, Szekszárd, 2019

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 2. helyezett a Heimann pincészet Barbár bora lett.

Top 100 magyar bor 2. helyezett:
Heimann Barbár, Szekszárd, 2019

A borról:

Heimann Ágnes és Heimann Zoltán az egyik legsikeresebb hazai borászatot vezetik /Fotó: Heimann pincészet - Facebook
Heimann Ágnes és Heimann Zoltán az egyik legsikeresebb hazai borászatot vezetik /Fotó: Heimann pincészet - Facebook

A szekszárdi Heimannn Pincészet csúcsbora, 43% cabernet franc, 20% kékfrankos, 19% merlot, 18% tannat. A cabernet franc és a merlot 300 literes, míg a kékfrankos és a tannat 5 és 10 hl-es hordóban értek egy évig. A végleges arányok kísérletezések, próbakóstolások során dőlnek el minden évben.

A 2019-es Barbár illata a sokszínű fajtaösszetételnek megfelelően komplex, fekete bogyós és erdei gyümölcsök aromájával, levendulával, étcsokival. Mindezek mellett megjelenik egy füstös, bőrös, pikáns karakter is. Gazdagon texturált bor feszes szerkezettel, finom savval, érett, integrált tanninokkal. Egyensúlyos, vastagon gyümölcsös, fekete szedres szép bor, melyen a hordó fűszeres, étcsokoládés aromái is megjelennek, és jól állnak neki. Nagy érlelési potenciálja van és hosszú utóíze.

BORKALKULÁTOR




Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.