Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Borok

Top 100 Magyar Bor 2. helyezett: Heimann Barbár, Szekszárd, 2019

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 2. helyezett a Heimann pincészet Barbár bora lett.

Top 100 magyar bor 2. helyezett:
Heimann Barbár, Szekszárd, 2019

 

 

 

A borról:

Heimann Ágnes és Heimann Zoltán az egyik legsikeresebb hazai borászatot vezetik /Fotó: Heimann pincészet - Facebook
Heimann Ágnes és Heimann Zoltán az egyik legsikeresebb hazai borászatot vezetik /Fotó: Heimann pincészet - Facebook

A szekszárdi Heimannn Pincészet csúcsbora, 43% cabernet franc, 20% kékfrankos, 19% merlot, 18% tannat. A cabernet franc és a merlot 300 literes, míg a kékfrankos és a tannat 5 és 10 hl-es hordóban értek egy évig. A végleges arányok kísérletezések, próbakóstolások során dőlnek el minden évben.

A 2019-es Barbár illata a sokszínű fajtaösszetételnek megfelelően komplex, fekete bogyós és erdei gyümölcsök aromájával, levendulával, étcsokival. Mindezek mellett megjelenik egy füstös, bőrös, pikáns karakter is. Gazdagon texturált bor feszes szerkezettel, finom savval, érett, integrált tanninokkal. Egyensúlyos, vastagon gyümölcsös, fekete szedres szép bor, melyen a hordó fűszeres, étcsokoládés aromái is megjelennek, és jól állnak neki. Nagy érlelési potenciálja van és hosszú utóíze.

 

BORKALKULÁTOR
 

 

 

 



 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.