Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Borok

Top 100 Magyar Bor 2. helyezett: Heimann Barbár, Szekszárd, 2019

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 2. helyezett a Heimann pincészet Barbár bora lett.

Top 100 magyar bor 2. helyezett:
Heimann Barbár, Szekszárd, 2019

 

 

 

A borról:

Heimann Ágnes és Heimann Zoltán az egyik legsikeresebb hazai borászatot vezetik /Fotó: Heimann pincészet - Facebook
Heimann Ágnes és Heimann Zoltán az egyik legsikeresebb hazai borászatot vezetik /Fotó: Heimann pincészet - Facebook

A szekszárdi Heimannn Pincészet csúcsbora, 43% cabernet franc, 20% kékfrankos, 19% merlot, 18% tannat. A cabernet franc és a merlot 300 literes, míg a kékfrankos és a tannat 5 és 10 hl-es hordóban értek egy évig. A végleges arányok kísérletezések, próbakóstolások során dőlnek el minden évben.

A 2019-es Barbár illata a sokszínű fajtaösszetételnek megfelelően komplex, fekete bogyós és erdei gyümölcsök aromájával, levendulával, étcsokival. Mindezek mellett megjelenik egy füstös, bőrös, pikáns karakter is. Gazdagon texturált bor feszes szerkezettel, finom savval, érett, integrált tanninokkal. Egyensúlyos, vastagon gyümölcsös, fekete szedres szép bor, melyen a hordó fűszeres, étcsokoládés aromái is megjelennek, és jól állnak neki. Nagy érlelési potenciálja van és hosszú utóíze.

 

BORKALKULÁTOR
 

 

 

 



 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.