Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Borok

Top 100 Magyar Bor 3. helyezett: Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 3. helyezett a Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019 bor.

Top 100 magyar bor 3. helyezett:
Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019

 

 

 

A borról:
 

A bodrogkisfaludi Carpinus Pincészet egyik csúcs száraz fehérbora, melyhez három különböző első osztályú dűlőről szüretelik a szőlőt. A bort magyar hordókban érlelik, és hat hónapig seprőn tartják. Az illat enyhén édeskés, érezhető benne érett alma, narancshéj, mézes jegyek. A hordó határozottan jelen van, de nem zavaróan, szépen „megfér” a komplex illatban. A hordófűszerek, a vanília szájban is érezhetők, de mellettük jó savak és sok fehér húsú gyümölcs teszi egészen komplexszé a szerkezetet. Egyensúlyosan gazdag, „nagyvonalú” bor, melynek textúrája finom, krémes, hosszú utóízében pedig szép, különleges ásványos karakter is megjelenik.

 

BORKALKULÁTOR

 

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.