Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Borok

Top 100 Magyar Bor 3. helyezett: Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 3. helyezett a Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019 bor.

Top 100 magyar bor 3. helyezett:
Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019

 

 

 

A borról:
 

A bodrogkisfaludi Carpinus Pincészet egyik csúcs száraz fehérbora, melyhez három különböző első osztályú dűlőről szüretelik a szőlőt. A bort magyar hordókban érlelik, és hat hónapig seprőn tartják. Az illat enyhén édeskés, érezhető benne érett alma, narancshéj, mézes jegyek. A hordó határozottan jelen van, de nem zavaróan, szépen „megfér” a komplex illatban. A hordófűszerek, a vanília szájban is érezhetők, de mellettük jó savak és sok fehér húsú gyümölcs teszi egészen komplexszé a szerkezetet. Egyensúlyosan gazdag, „nagyvonalú” bor, melynek textúrája finom, krémes, hosszú utóízében pedig szép, különleges ásványos karakter is megjelenik.

 

BORKALKULÁTOR

 

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.