Epres blondie
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Zsemlegombóc
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Borok

7 tökéletes harapnivaló borozáshoz

Grillezéskor, baráti találkozón vagy esténként az erkélyen ülve szívesen borozgatsz? És mit nassolsz közben? Míg a legtöbben gond nélkül rágcsálnak sós nasikat sörözés közben, addig a bor mellé kétszer is meggondolják, mit nassoljanak – pedig a bor jól párosítható több finom snackkel. Mutatjuk, melyek ezek!

Bort kóstolni, borozni önmagában is jó dolog, ám ha a nedűt finom falatokkal – borkorcsolyával – segítjük lecsúszni, még kellemesebb lesz az élmény. A borhoz könnyű kísérőt választani, a lényeg mindössze annyi, hogy a borkorcsolya ne nyomja el a bor ízét.

A sajt jó választás / Fotó: Shutterstock
A sajt jó választás / Fotó: Shutterstock

Sajt és kenyér

Tuti jó megoldás! Kemény, diós ízvilágú sajt? A legjobb testes fehérborokhoz. Kecskesajt? Tökéletes a friss fehérekhez, mint például a Sauvignon Blanc. Segíti a választást, ha azonos területről választasz bort és sajtot: azok nagy eséllyel kellemes párost alkotnak.

Garnélarák

Egy tál sült garnéla remek választás, ha egy meleg estén Proseccót kortyolsz, de szinte minden fehérborhoz illik.

Popcorn

Ez sem túl bonyolult rágcsa és sokan meglepődnek, milyen jól illik borozáshoz. Nem csak a sima, sós változat, de a vajas, sőt akár az édes bevonattal ellátott kukoricaszemeket is jó eszegetni borozás közben.

A csokoládé jól passzol a vörösborhoz / Fotó: Shutterstock
A csokoládé jól passzol a vörösborhoz / Fotó: Shutterstock

Étcsokoládé

Nehéz elképzelni, és lehet, hogy az utolsó dolog lenne, amit borozás közben kínálnál, de nyugodt lehetsz: működik! Különösen a testes vörösborokhoz illik a magas kakaótartalmú étcsoki, de a fehér és/vagy ízesített csokival sem lőhetsz mellé.

Szalámi, sonka

A legjobb választás, ha vörösbort bontasz. Két dologra kell csupán figyelni: az egyik, hogy csak minőségi pármai vagy serrano sonkát válassz, és lehetőleg hazai termelőtől származó szalámikat, kolbászokat. A másik szempont: ne legyen túl fűszeres a hús, hiszen az erős fűszerek elnyomják a bor ízét.

Arra figyelj, hogy ne legyen fűszeres a szalámi és a kolbász / Fotó: Shutterstock
Arra figyelj, hogy ne legyen fűszeres a szalámi és a kolbász / Fotó: Shutterstock

Tortillachips

Az édesebb borokhoz nagyon jól illik a sós rágcsa, bátran kísérletezz.

Pizza

A pizzán lévő paradicsom és fokhagyma kissé fémessé teheti a bor ízét. Ha pizzázni szeretnél, a feltéttől függően válassz az olasz vörösborok közül, amelyek magas savtartalmukról ismertek. Ezek biztosan csillapítják a szomjúságot, és ellenállnak a fokhagymának.

(Borítókép: Shutterstock)

Még több sós rágcsa recept>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.