A párommal, valamelyik nap, a régi szép időkről beszélgettünk, és eszünkbe jutott, hogy még kapcsolatunk hajnalán, hányszor készített nekem citromos palacsintát, azaz csúsztatott palacsintát.
Az a különbség a két nyalánkság között, hogy míg a sima palacsinta tésztába belekeverjük az egész tojást, addig a „csuszipali”-nál csak a sárgáját keverjük bele, de a fehérjét habbá verjük.
A másik két fontos különbség, hogy kevesebb vízzel készül, így sűrűbb lesz a tészta, és csak az egyik felét sütjük lassú tűzön, úgyhogy a másik fele félig nyers marad. Ezt a felét locsoljuk meg a citromos lével.
Ezen elmélkedve úgy megkívántuk a citromos palacsintát, hogy muszáj volt elkészítenünk. Most a hab felveréssel nem bajlódtunk, simán citromos palacsintát készítettünk, de ezzel a recepttel, a fentiek alapján a csúsztatott verzió is elkészíthető!
Hiszem, hogy minden jó, ami most van az életemben (család, egészség, szeretet), életmódom gyökeres változásának köszönhetem. Nem volt feltett szándékom vállalkozásba belekezdeni, de két csodás kislányom, Életem Párja és kollégáim segítségével elhivatottan osztom meg másokkal is tapasztalataimat, és próbálom a természetes táplálkozást és életmódot minél szélesebb körben megismertetni. "Mamma"-ként családomban és a pékségben is igyekszem a szeretetet és a biztonságot képviselni. Remélem, hogy itt is tudok tippekkel és receptekkel segíteni mindenkit, aki ételintoleranciával, autoimmun problémákkal küzd, vagy egyszerűen egy természetes életmódot szeretne követni.
Kiss Noémi
EhetemmMamma
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.