Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Desszert

Baconös-mogyoróvajas süti - Elvis kedvence Budapesten

Elvis Presley imádta a mogyoróvajas baconös szendvicset, ami eléggé extrémnek hangzik. El tudod képzelni ezt az ízpárosítást süteményben? Szabó Zsuzsanna, cukrász igen. Hihetetlenül izgalmas desszertet alkotott Elvis kedvencéből.

Négy izgalmas, gyönyörű és nem mellesleg nagyon finom desszertkollekcióval indította az őszt a Budapesten, a belváros szívében található Desszert.Neked cukrászda. Az üzlet tulajdonosai Magyarországon egyedülálló koncepciót alkottak meg, kiváló és kreatív cukrászokat kérnek fel egy-egy kollekció megalkotására. Az őszi süteményeket, Szabó Zsuzsanna, az Aria Hotel Budapest & High Note SkyBar pastychef-je készítette el.

- Olyan desszerteket szerettem volna alkotni, amelyek megfelelnek a szezonalitásnak – kezdte Szabó Zsuzsanna. - A tulajdonosok rám bízták, hogy milyen süteményeket készítek. Amikor kialakultak a terveim, egyeztettünk az üzletvezetőkkel, így végül 3 szezonális sütit és egy extrém desszertet készítettem.

A cukrászdában szeptember 1-től kapható Szabó Zsuzsanna mák brulée-je, aminek az omlós tésztája nádcukorral készült, valamint egy rebarbara konfit és gél teszi még izgalmasabbá az elegáns sütiszeletet. Zsuzsanna készített még egy feketeerdő tarte-t és egy sajttortát málna géllel és friss gyümölcsökkel. Az extrém desszert pedig egy olyan különlegesség, amit Elvis Presley, a Rock 'n' Roll királya ihletett.

- Elvis nagyon szerette a mogyoróvaj-bacon párosítást. Az Elvis Presley sütinek mogyoróvajas-baconös ropogós az alapja és az amerikaiak nagy kedvencét, a juharszirupot is felhasználtam a készítés során – mesélte Zsuzsanna.

A sütemény közepében banános csokoládé ganache és áfonya zselé van. Mi megkóstoltuk, nekünk bejött, de vajon a magyar emberek mennyire nyitottak a különleges ízekre?

- Sajnos még nem igazán, a magyar emberek inkább a hagyományos ízeket kedvelik a desszertekben is. Amikor a kollégáim és a cukrászda munkatársai megkóstolták ezt a különleges süteményt, nagyon ízlett nekik. Remélem azért, hogy a cukrászda vendégeinek is bejön majd – mondta Szabó Zsuzsanna, aki elárulta, hogy ő maga nem egy édesszájú, viszont egyvalaminek nehezen áll ellen, ez pedig nem más, mint a sajttorta.

MOGYORÓVAJAS-BACONÖS SZENDVICS ÉS FASÍRT TÜKÖRTOJÁSSAL: DÖBBENET MIT EVETT ELVIS REGGELIRE! >>>

6 EGYSZERŰ TIPP EGY SZTÁRCUKRÁSZTÓL, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A SÜTEMÉNYED! >>>

13 ALAPANYAG, AMI NEM HIÁNYOZHAT A KAMARÁDBÓL, HA RENDSZERESEN SÜTSZ >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.