Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Desszert

Baconös-mogyoróvajas süti - Elvis kedvence Budapesten

Elvis Presley imádta a mogyoróvajas baconös szendvicset, ami eléggé extrémnek hangzik. El tudod képzelni ezt az ízpárosítást süteményben? Szabó Zsuzsanna, cukrász igen. Hihetetlenül izgalmas desszertet alkotott Elvis kedvencéből.

Négy izgalmas, gyönyörű és nem mellesleg nagyon finom desszertkollekcióval indította az őszt a Budapesten, a belváros szívében található Desszert.Neked cukrászda. Az üzlet tulajdonosai Magyarországon egyedülálló koncepciót alkottak meg, kiváló és kreatív cukrászokat kérnek fel egy-egy kollekció megalkotására. Az őszi süteményeket, Szabó Zsuzsanna, az Aria Hotel Budapest & High Note SkyBar pastychef-je készítette el.

- Olyan desszerteket szerettem volna alkotni, amelyek megfelelnek a szezonalitásnak – kezdte Szabó Zsuzsanna. - A tulajdonosok rám bízták, hogy milyen süteményeket készítek. Amikor kialakultak a terveim, egyeztettünk az üzletvezetőkkel, így végül 3 szezonális sütit és egy extrém desszertet készítettem.

A cukrászdában szeptember 1-től kapható Szabó Zsuzsanna mák brulée-je, aminek az omlós tésztája nádcukorral készült, valamint egy rebarbara konfit és gél teszi még izgalmasabbá az elegáns sütiszeletet. Zsuzsanna készített még egy feketeerdő tarte-t és egy sajttortát málna géllel és friss gyümölcsökkel. Az extrém desszert pedig egy olyan különlegesség, amit Elvis Presley, a Rock 'n' Roll királya ihletett.

- Elvis nagyon szerette a mogyoróvaj-bacon párosítást. Az Elvis Presley sütinek mogyoróvajas-baconös ropogós az alapja és az amerikaiak nagy kedvencét, a juharszirupot is felhasználtam a készítés során – mesélte Zsuzsanna.

A sütemény közepében banános csokoládé ganache és áfonya zselé van. Mi megkóstoltuk, nekünk bejött, de vajon a magyar emberek mennyire nyitottak a különleges ízekre?

- Sajnos még nem igazán, a magyar emberek inkább a hagyományos ízeket kedvelik a desszertekben is. Amikor a kollégáim és a cukrászda munkatársai megkóstolták ezt a különleges süteményt, nagyon ízlett nekik. Remélem azért, hogy a cukrászda vendégeinek is bejön majd – mondta Szabó Zsuzsanna, aki elárulta, hogy ő maga nem egy édesszájú, viszont egyvalaminek nehezen áll ellen, ez pedig nem más, mint a sajttorta.

MOGYORÓVAJAS-BACONÖS SZENDVICS ÉS FASÍRT TÜKÖRTOJÁSSAL: DÖBBENET MIT EVETT ELVIS REGGELIRE! >>>

6 EGYSZERŰ TIPP EGY SZTÁRCUKRÁSZTÓL, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A SÜTEMÉNYED! >>>

13 ALAPANYAG, AMI NEM HIÁNYOZHAT A KAMARÁDBÓL, HA RENDSZERESEN SÜTSZ >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.