Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A forró levegős sütőnek számos előnye van, hiszen percek alatt elkészülnek benne az ételek, amelyek ráadásul még egészségesek is, hiszen nem kell olajat használni a sütéshez, főzéshez. Azonban fontos tudni, hogy nem lehet mindent elkészíteni az energiatakarékos eszközben.

Az egyik ilyen tiltólistás étel a bacon. Ezzel kapcsolatban Brenda Peralta dietetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel a szalonna rendkívül zsíros, ezért nem ajánlott forró levegős sütőben sütni.

Vannak olyan ételek, amiket kifejezetten veszélyes air fryerben sütni / Fotó: Shutterstock
Vannak olyan ételek, amiket kifejezetten veszélyes air fryerben sütni / Fotó: Shutterstock

Sütés közben ugyanis a baconből kiolvadó forró zsír könnyen szétfröccsenhet, ami rátapad a készülék fűtőelemeire, így az air fryer füstölni kezd. Ettől a folyamattól nemcsak égett szag keletkezik a lakásban, hanem a sütő is tönkremehet. Emellett a pirított bacon egy vékony és kényes étel, amit nem könnyű megfordítani vagy éppen kiszedni anélkül, hogy eltörne – írja a Mirror.

Ahogyan azt mi is megírtuk, egy nemrégiben közzétett felmérés szerint az air fryert használók nagy része nem takarítja megfelelően a gépet. Candess Zona-Mendola, élelmiszer-biztonsági szakértő szerint pedig kifejezetten fontos, hogy mindig alaposan és rendszeresen kitisztítsuk a forró levegős sütőt. Ha ugyanis ezt elhanyagoljuk, akkor nagyobb eséllyel fordulhat elő ételmérgezés – gondoljunk csak arra, hogy például a szalmonella akár 32 órán át is életképes maradhat száraz felületen.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.