Az egyik ilyen tiltólistás étel a bacon. Ezzel kapcsolatban Brenda Peralta dietetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel a szalonna rendkívül zsíros, ezért nem ajánlott forró levegős sütőben sütni.
Sütés közben ugyanis a baconből kiolvadó forró zsír könnyen szétfröccsenhet, ami rátapad a készülék fűtőelemeire, így az air fryer füstölni kezd. Ettől a folyamattól nemcsak égett szag keletkezik a lakásban, hanem a sütő is tönkremehet. Emellett a pirított bacon egy vékony és kényes étel, amit nem könnyű megfordítani vagy éppen kiszedni anélkül, hogy eltörne – írja a Mirror.
Ahogyan azt mi is megírtuk, egy nemrégiben közzétett felmérés szerint az air fryert használók nagy része nem takarítja megfelelően a gépet. Candess Zona-Mendola, élelmiszer-biztonsági szakértő szerint pedig kifejezetten fontos, hogy mindig alaposan és rendszeresen kitisztítsuk a forró levegős sütőt. Ha ugyanis ezt elhanyagoljuk, akkor nagyobb eséllyel fordulhat elő ételmérgezés – gondoljunk csak arra, hogy például a szalmonella akár 32 órán át is életképes maradhat száraz felületen.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.