Tárkonyos csirkeraguleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Krémes spenótfőzelék
Babgulyás
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Epres blondie
Kínai szezámmagos csirke
Desszert

3 jeges finomság, amit lelkiismeret-furdalás nélkül megehetsz!

Banánfagyi
Te sem szeretnél lemondani az édes, hűsítő pillanatokról? Most megosztjuk veled a legfenségesebb házi recepteket, amik tökéletesen alkalmasak a legkeresettebb nyári hűsítők helyettesítésére.

A fagyik, jégkrémek és jégkásák tagadhatatlanul a nyár szimbólumai, de sajnos ugyanúgy, ahogy más sütik, nyalókák és különféle édességek, cukortartalmuk miatt nem tanácsolt fogyasztani őket. No de akkor mit ehet az ember nyáron fagylalt helyett, ha egészséges akar maradni? Most megmutatunk 3 olyan különleges édességet, amit bátran fogyaszthatsz lelkiismeret-furdalás, vagy bármilyen más kellemetlenség nélkül.

Ha még nem hallottál róla, a banánfagyi alapötlete zseniálisan egyszerű: nem kell hozzá más, csak egy pár jó érett banán, ami akkor a legjobb, ha a héja már barna pöttyös. Szeletelve lefagyasztod, aztán ha banánfagyira vágysz, egy jó erős turmix- vagy aprítógépben összeturmixolod, és kész is! Magában is finom, de ezerféleképpen ízesíthető.

Egy felnőtt adagja nagyából 150-170g fagyott banán, és 50-80g egyéb gyümölcs. Ha szeretnéd, hogy még krémesebb legyen, tehetsz bele adagonként egy evőkanál kesu-, vagy mandulavajat, tahinit, ha pedig valami különlegesre vágysz, kísérletezz bátran a zöld fűszerekkel: a menta és a bazsalikom is jól megy a gyümölcsfagylaltokkal, pl. eper-menta, málna-bazsalikom, citrom-menta, stb. Észre sem fogod venni, hogy nem a cukrászdából van!

Egy fehérjedús kása nem csak laktató, de rosttartalma miatt az emésztőrendszerednek is jót tesz. Kíváncsi vagy, milyen a jégkrém változata? Készítsd el a hagyományos reggeli kásádat, ez adja majd az alapot. Ha unod az ízét, próbáld ki más alapanyagból, a Mixitnél például kaphatsz gesztenye-, vagy zablisztből készült kásaalapot is. Adj hozzá még fagyasztott gyümölcsöket és – miattuk egy jó erős gépben - turmixold össze őket. A kész masszához adj egy kis vizet, hogy elég híg legyen, öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, így fagyaszd le. Mennyei lesz!

Kóstoltál már jégkását? Ha igen, biztos ismerős számodra az a jellegzetes szirupos, agyoncukrozott íz. A hagyományosan kapható jégkásával ellentétben ebben a receptben sem hozzáadott cukrot, sem ételszínezéket, vagy mesterséges ízfokozót nem kell használnod, hogy élvezetes legyen a hűsítőd. Narancsos ízért facsarj tetszőleges mennyiségű narancslevet friss gyümölcsből. Tedd fagyasztóba, és óránként villával keverd meg. 5-6 óra múlva kásás lesz, ekkor vedd ki, és önts pohárba!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.