A klasszikus szilvás gombóc tésztáját a burgonya teszi ízletessé és sajnos kalóriabombává, nem beszélve arról, hogy a külsejére kerülő pirított zsemlemorzsa és a porcukor is mennyit dob a nemkívánatos számokon. Szerencsére ma már bármelyik édesség elkészíthető mentesen vagy legalábbis lightos verzióban, melyek íze szinte ugyanolyan, mint a hagyományos változatoké. A diétás szilvás gombóc is ilyen, ráadásul krumpli sem kell bele, mégis varázslatos lesz a végeredmény.
A diétás szilvás gombóc tésztáját a főtt burgonya helyett a túró lágyítja, mely már csak azért is jobb választás, mivel nem extra szénhidrátot, hanem plusz fehérjét ad az édességhez. Tovább "diétásíthatjuk" a gombócot, ha szénhidrátcsökkentett lisztet használunk, valamint a cukrot is lecseréljük valamelyik kalóriaszegény édesítőszerre, végül pedig pirított zsemlemorzsa helyett forgathatjuk mákba vagy darált dióba, mandulába is – olvasható a Diéta és Fitnesz cikkében.
Prézlihez:
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.