A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
Desszert

Nemcsak finom, diétás is: 10 perces máktorta, ha csillapítanád az édesség utáni vágyad

Szeretjük, ha egy édesség diétában is fogyasztható, és még jobban imádjuk, ha gyorsan el is tudjuk készíteni. A liszt nélküli máktorta jó választás, ha figyelünk a vonalainkra, de nem szeretnénk lemondani az édességről. Kávé, tea mellé tökéletes, de akár reggelire is fogyaszthatjuk. Mutatjuk, hogyan készül!

Kevés olyan sütemény ismert, ami egyszerre finom és egészséges is, de ez a 10 perc alatt elkészíthető, lisztmentes máktorta ilyen – írja a diétaesfintesz.hu.

Hogy miért egészséges? Elsősorban azért, mert nem tartalmaz finomított szénhidrátokat, mákot viszont igen. A mák több más jótékony egészségügyi hatása mellett hasznos a fogyókúrákban, diétákban. Tisztítja a beleket, segít eltávolítani a bélfalakon található lerakódásokat, így segítve a szervezet méregtelenítését. Ami fontos: mindig fogyasszunk mellé sok folyadékot is, mert úgy lesz igazán hatékony. A folyadékfogyasztás azért is fontos, mert igen magas a rosttartalma: 2 evőkanál mákban 3,4 gramm található, ami nem kevés. A rostok segítenek az emésztésben, ráadásul még a koleszterinszintet is csökkentik. A rostban gazdag étrend hosszú távon csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét is.

Bár diétás, szénhidráttartalmával számolni kell / Kép forrása: dietaesfitnesz.hu
Bár diétás, szénhidráttartalmával számolni kell / Kép forrása: dietaesfitnesz.hu

A 10 perces máktorta hozzávalói:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg eritrit vagy más édesítőszer
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek kókuszolaj
  • 2 tk sütőpor
  • 2 db nagy alma
  • 2 tk fahéj
  • 2 dl víz (lehet tej vagy mandulaital is)
  • 10 dkg dió vagy mandula

Elkészítése lépésről lépésre:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájákat összekeverjük a mákkal, a kókuszreszelékkel, a kókuszolajjal és a sütőporral.
  4. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd ízesítjük a fahéjjal, az édesítőszerrel, és a mákos masszához keverjük. (Ha túl kemény lenne, pici vízzel vagy tejjel, növényi itallal hígítjuk.)
  5. A keményre vert fehérjét óvatosan a masszához keverjük, és a tésztát az előkészített formába öntjük. A tetejét megszóruk dióval vagy mandulával. 40-45 perc alatt készre sütjük úgy, hogy 30-35 percig csak alsó sütéssel sütjük, az utolsó 15 percben pedig alsó-felső állásban. Akkor van kész, amikor a teteje már szép aranybarna.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.