Tarts húsmentes napot, és fogyassz csak friss zöldségeket, gyümölcsöket, valamint tejtermékeket!
1. nap
Reggeli
Almás joghurt
Keverj 1 kis pohár zsírszegény natúr joghurthoz 1 db lereszelt almát. 1-2 csepp mézzel, valamint 1 csipet őrölt fahéjjal ízesítheted.
Ebéd
Spárgás-zöldbabos egytálétel
Egy teflonedényben forrósíts fel 1 ek olívaolajat, dobj rá 2 db apróra vágott újburgonyát, sózd meg, és közepes lángon pár perc alatt párold puhára. A végefelé adj hozzá 1 ek apróra vágott petrezselyemzöldet. Sós vízben párolj meg 1 marék zöldbabot. Keverd össze a burgonyával, majd kanalazz rá reszelt parmezánnal, borssal és apróra vágott bazsalikommal ízesített kefirt.
Vacsora
Vegyes saláta
Moss meg 1 nagy marék salátamixet, csepegtesd le, tépkedd falatnyi darabokra, majd keverd össze 1 db cikkekre vágott paradicsommal, 1 db reszelt sárgarépával, 1/2 fej felaprított lila hagymával és néhány szelet kígyóuborkával. Csepegtess rá 1 ek olívaolajat és 1/2 ek balzsamecetet, ízesítsd frissen őrölt borssal. A végén morzsolj rá 1 ek-nyi kecskesajtot.
Nassolnivaló: 200 ml paradicsomlé, szárzeller
2. nap
Reggeli
Uborkás kenyér
Kenj meg light margarinnal 2 szelet Graham-kenyeret, és fedd be vékonyra szeletelt kígyóuborkával. Fektess rá 2 szelet light sajtot, végül enyhén borsozd meg.
Ebéd
Paradicsomos-paprikás „főzelék”
Csíkozz fel 1-1 db kisebb piros és sárga paprikát. Vágj apróra 2 szál újhagymát és 1 gerezd fokhagymát, és a paprikákkal együtt dinszteld meg 2 ek felforrósított olívaolajon. Adj hozzá a levével együtt 1/2 doboz (kb. 200 g) hámozott-darabolt konzervparadicsomot is, ízesítsd sóval, borssal és szárított bazsalikommal, fedd le, majd közepes lángon főzd 10 percig. Tálaláskor vagdoss bele 2-3 db light mozzarellagolyót.
Vacsora
Tojásos szendvics
Vékonyan kenj meg light margarinnal 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret. Enyhén borsozd meg, majd fedd be felkarikázott főtt tojással. Fogyassz el mellé 1 db paradicsomot.
Nassolnivaló: 1 db őszibarack, 1 db nyers sárgarépa
Ezen a két napon a teljes kiőrlésű termékeké a főszerep, legyen szó akár müzliről, akár pékárukról vagy tésztáról. A bennük lévő rostanyagok kedvező hatást gyakorolnak az emésztésre.
1. nap
Reggeli
Müzli gyümölccsel
Keverj össze 1-1 ek zab- és rozspelyhet, majd főzd fel 100-200 ml, pár csepp mézzel édesített, zsírszegény tejjel. Vágd kis darabokra a kedvenc gyümölcsöd (pl. barack, alma), és ezzel fogyaszd a müzlit.
Ebéd
Currys rizs csirkefalatokkal
Főzz meg 50 g barna rizst sóval és némi curryporral ízesített vízben. Moss és tisztíts meg 100 g csirkemellfilét, majd vágd kis darabokra. Sózd, borsozd meg, és hirtelen pirítsd meg 1 ek olívaolajon. Adj hozzá ízlés szerinti zöldségeket (pl. brokkoli, bébikukorica és -répa, zöldborsó), öntsd fel egy kevés húslevesalaplével, majd lefedve párold puhára. A rizst keverd össze friss petrezselyemzölddel, és tálald a zöldséges csirkefalatkákkal.
Vacsora
Sonkás-túrókrémes szendvics
Dolgozz össze 1 kk zsírszegény tejföllel 1 ek túrót. Kenj meg vele 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret, és fektess rá 1 szelet pulykamellsonkát. Fogyassz el mellé 1 db paradicsomot és néhány szelet kígyóuborkát.
Nassolnivalók: 2-3 db korpás keksz
2. nap
Reggeli
Zöldséges-diós zsömle
Vágj félbe 1 db teljes kiőrlésű zsemlét, és az egyik oldalát kend meg zöld fűszeres krémsajttal. Szórd meg 1-2 db apróra vágott dióbéllel, majd fektess rá 1 db fejessaláta-levelet, valamint néhány csík kaliforniai paprikát. Végül borítsd rá a másik felét.
Ebéd
Paradicsomos tészta
Főzz ki sós vízben 50 g teljes kiőrlésű tésztát. Egy kevés olajon dinsztelj meg 1/2 fej apróra vágott vöröshagymát, kevergetve piríts rajta fehéredésig 50 g darált húst, majd öntsd fel 200 g hámozott-darabolt konzervparadicsommal (a levét is add hozzá), és keverj hozzá 1 ek paradicsompürét. Fűszerezd sóval, borssal, csiliporral, szárított bazsalikommal, és lefedve párold, amíg a hús meg nem puhul. A tésztát tálald a raguval, és szórd meg reszelt pizzamozzarellával.
Vacsora
Rizssaláta
Keverj össze 5-6 ek főtt barna rizst 1 db apróra vágott, majd olívaolajon megpirított baromfivirslivel, 1-1 ek apróra vágott petrezselyemzölddel és snidlinggel, némi zöldpaprikával és paradicsommal. A végén szórd meg egy kevés reszelt parmezánnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.