Reggeli: Gyümölcsturmix
Hámozz meg, darabolj fel 2 db almát. Turmixold össze 100-100 ml natúr joghurttal és sovány tejjel.
Ebéd: Hideg uborkaleves
Moss meg, kocázz fel 1/3 db kígyóuborkát. A 2/3-át turmixold össze 150 ml natúr joghurttal és 1 gerezd fokhagymával. Ízesítsd egy kevés sóval, borssal, édes-nemes paprikával, apróra vágott kaporral. A levest merd a tányérba, tedd bele a maradék uborkát, hűtsd be, és fogyasztás előtt adj hozzá 3-4 db félbevágott koktélparadicsomot.
Vacsora: Fűszeres natúr joghurt
Ízesíts apróra vágott petrezselyemmel, egy kevés korianderrel és őrölt fekete borssal 1 kis pohár natúr joghurtot. Fogyassz mellé 1 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret.
Nassolnivaló: Gyümölcssaláta
Darabolj fel 1-1 db körtét és banánt. Keverj ki 1 tk frissen facsart citromlevet egy kevés mézzel, és öntsd a gyümölcsökre. Ízesíts 150 ml natúr joghurtot 1 tk mézzel, egy kevés őrölt fahéjjal, és forgasd össze a gyümölcsökkel.
Reggeli: Almás túró
Hámozz meg 1 db almát. Vágd apróra, locsold meg egy kevés citromlével, és keverd el 100 g zsírszegény túróval. Ízesítsd őrölt fahéjjal és néhány csepp mézzel.
Ebéd: Zöldséges rizs
Darabolj fel 1/2-1/2 db cukkinit, piros kaliforniai és t. v. paprikát, majd kevergetve pirítsd meg ezeket 1 ek felhevített olívaolajon. Adj hozzá 2-2 ek párolt (esetleg konzerv) zöldborsót és kukoricát, és melegítsd össze. Keverj a zöldségekhez 4-5 púpos ek főtt barna rizst, és locsold meg 1-1 tk olívaolajból és balzsamecetből, valamint 1 ek apróra vágott petrezselyemből készült dresszinggel. Ízesítsd borssal és sóval.
Vacsora: Tejberizs gyümölccsel
Zsírszegény tejben főzz meg 3 ek rizst, majd édesítsd 1-2 csepp mézzel. Fogyaszd el mellé a kedvenc idénygyümölcsödet (ne banánt!).
Nassolnivaló: Rizsszelet túróval
Kenj meg 2 szelet puffasztottrizs-szeletet 1-1 tk zsírszegény túróval. Fogyassz el mellé 1 db paradicsomot.
Reggeli: Zöldséglémix
Keverj össze 100 ml sárgarépa- és 200 ml multivitamintlevet, és kortyolgasd el. Egyél meg mellé 4-5 db sózatlan mandulát.
Ebéd: Párolt zöldségek túrókrémmel
Moss meg, darabolj fel 150 g sárgarépát, 1 db cukkinit és 1 db újhagymát. Az egészet pirítsd meg 1 ek olívaolajon, majd ízlés szerint sózd, borsozd meg. Adj hozzá 1-2 ek vizet, és lefedve párold puhára. Közben keverj krémesre 50 g zsírszegény túrót, 1 ek natúr joghurtot, 1 tk citromlevet és ¼ db lereszelt, kinyomkodott kígyóuborkát. Ízesítsd borssal, zöldfűszerekkel, és ezt tálald a párolt zöldségek mellé.
Vacsora: Zöldségleves
Tisztíts meg, majd darabolj fel 1 adag leveszöldséget (sárgarépa, fehérgyökér, zeller). Pirítsd meg 1 ek olívaolajon, majd öntsd fel 300-400 ml vízzel. Adj hozzá 1/2 db zöldségleveskockát, borsozd meg, szórj rá bőven felaprított petrezselyemzöldet, és főzd puhára a zöldségeket.
Nassolnivaló: Uborkás-paradicsomos katonák
Karikázz fel 1 db paradicsomot, kockázzon fel 1/4 db kígyóuborkát. Mindkettőt hintsd meg egy kevés sóval, borssal, majd ültesd rá az uborkakockákat a paradicsomszeletekre.
Reggeli: Banánfalatok
Karikázz fel 1/2 db banánt. Nyomkodj össze 4 tk túrót egy kevés tejjel, majd kend a banándarabkákra a túrókrémet.
Ebéd: Hamis almás palacsinta
Keverj el 1 db tojást 1 csapott ek liszttel, 6 ek ásványvízzel és 1 csipet kristálycukorral. Serpenyőben forrósíts fel 1 tk olajat, öntsd bele a masszát, és süsd meg, akár egy palacsintát. Ha kész, locsold meg 1-2 ek cukormentes almalével, tedd a tányérra, szórd meg őrölt fahéjjal, és fogyaszd el 1 db cikkekre vágott almával együtt.
Vacsora: Gyümölcssaláta
Forgass össze 200 g ízlés szerinti felolvasztott mirelit bogyós gyümölcsöt és 1 db feldarabolt nektarint, majd locsold meg 1 ek narancslével és 1 tk mézzel.
Nassolnivaló: Alma sajttal
Tegyél 1-1 db almagerezdre 1-1 vékony szelet light sajtot.
Figyelem! Ezeknek az étrendeknek a lényege a minimális kalóriabevitel, ezért egy napnál tovább tilos követni őket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.