Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Borok

Koronázd meg a karácsonyi vacsorát 5 puttonyos Tokajival!

édes pillanatok grand tokaj 2013
Az aszú borokat a mai napig körbe lengi egyfajta pátosz, ami miatt hiába fordulunk felé mély tisztelettel ritkán válik életünk szerves részévé, miközben a legjobb dolog, amit önmagunkért és a legtöbb, amit ezért az unikális borunkért tehetünk az, hogy szervesen integráljunk az életünkbe. Az év vége közeledtével számos alkalmunk nyílik arra, hogy teret engedjünk az aszú boroknak étkezéseink alkalmával.

Azt eddig is tudtuk, hogy desszertek mellé bátran kínálhatjuk és fogyaszthatjuk ezt az édes borkülönlegességet, ám abba ritkábban gondoltunk bele, hogy épp úgy ahogy desszert és desszert közt, úgy aszú és aszú közt is nagy különbségek lehetnek. Itt sem magától értetődő a tökéletes harmónia.

Könnyedebb, túrós, gyümölcsös desszertek mellé érdemes fiatalabb gyümölcsösebb karakterű aszút választani, míg csokoládés, diós, ha úgy tetszik klasszikus sütemények mellett jobban muzsikál egy esetleg idősebb, klasszikus karakterű aszú vagy egy olyan tétel, melyet akár új fahordóban érleltek.

A karácsonyi vacsora garantáltan ünnepi megkoronázása lesz egy szelet diós, csokoládés sütemény egy hozzá passzoló Grand Tokaj 2013 évjáratú 5 puttonyos aszúval kísérve.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.