Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
A cukorbetegek, valamint az egészséges táplálkozásra és az optimális testsúlyukra odafigyelők számára is adunk hasznos ötleteket.

Az édességfogyasztás sokak számára sarkallatos kérdés, hiszen a cukros finomságok túlzott bevitele nem csak az alakunkra, az egészségünkre is hatással van – különösen igaz ez a cukorbetegekre!

Fontos tanácsok

1. A túlsúllyal rendelkező cukorbetegeknek a diabetikus sütemények fogyasztása sem ajánlott! Számukra az édes íz pótlása, helyettesítése továbbra is a nulla kalóriás édesítőszerekkel és a gyümölcsökkel oldható meg.

2. A normál testsúllyal bíró diabéteszeseknek alkalmanként megengedett egy-egy diabetikus süti elfogyasztása: esetenként 5-25 g szénhidrátot tartalmazó mennyiségben ehetnek a számukra engedélyezett módon elkészített, a napi szénhidrátbevitelbe beszámított sütiket. Érdemes azokon a napokon, mikor édességet ettek, a megszokottnál több testmozgást beiktatni.

3. A beteg rendszeresen egyeztessen az orvosával, a dietetikusával.

4. A recepteknél nagyon fontos, hogy pontosan adagoljuk a hozzávalókat, ezért elengedhetetlen a konyhai mérleg használata.

5. Csak a hozzávalók pontos kimérése, az elkészítési mód és a darabolás betartása biztosítja azt, hogy az adagok a kiszámított tápanyagértéket tartalmazzák.

Mit mire cserélj? Apró trükkök, hogy egészségesebben étkezz >>>

Helyettesíts!

A fehér liszt 5-10 százalékának helyettesítésére teljes kiőrlésű lisztet használhatunk.

Vaj helyett javasolt a margarin.

A tejtermékeknél részesítsük előnyben az alacsony zsírszázalékúakat.

Hízlal? Egészségtelen? Kérdések és válaszok a cukorról >>>

A 8 legjobb élelmiszer a rák ellen >>>

6 tipp, hogy természetes módon csökkentsd a koleszterinszinted! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.