Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A cukorbetegek, valamint az egészséges táplálkozásra és az optimális testsúlyukra odafigyelők számára is adunk hasznos ötleteket.

Az édességfogyasztás sokak számára sarkallatos kérdés, hiszen a cukros finomságok túlzott bevitele nem csak az alakunkra, az egészségünkre is hatással van – különösen igaz ez a cukorbetegekre!

Fontos tanácsok

1. A túlsúllyal rendelkező cukorbetegeknek a diabetikus sütemények fogyasztása sem ajánlott! Számukra az édes íz pótlása, helyettesítése továbbra is a nulla kalóriás édesítőszerekkel és a gyümölcsökkel oldható meg.

2. A normál testsúllyal bíró diabéteszeseknek alkalmanként megengedett egy-egy diabetikus süti elfogyasztása: esetenként 5-25 g szénhidrátot tartalmazó mennyiségben ehetnek a számukra engedélyezett módon elkészített, a napi szénhidrátbevitelbe beszámított sütiket. Érdemes azokon a napokon, mikor édességet ettek, a megszokottnál több testmozgást beiktatni.

3. A beteg rendszeresen egyeztessen az orvosával, a dietetikusával.

4. A recepteknél nagyon fontos, hogy pontosan adagoljuk a hozzávalókat, ezért elengedhetetlen a konyhai mérleg használata.

5. Csak a hozzávalók pontos kimérése, az elkészítési mód és a darabolás betartása biztosítja azt, hogy az adagok a kiszámított tápanyagértéket tartalmazzák.

Mit mire cserélj? Apró trükkök, hogy egészségesebben étkezz >>>

Helyettesíts!

A fehér liszt 5-10 százalékának helyettesítésére teljes kiőrlésű lisztet használhatunk.

Vaj helyett javasolt a margarin.

A tejtermékeknél részesítsük előnyben az alacsony zsírszázalékúakat.

Hízlal? Egészségtelen? Kérdések és válaszok a cukorról >>>

A 8 legjobb élelmiszer a rák ellen >>>

6 tipp, hogy természetes módon csökkentsd a koleszterinszinted! >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.