Mi az az antioxidáns?
Az antioxidáns olyan, a természetben előforduló vagy mesterségesen előállított molekula, amely segíti a szervezetet az oxidációval szembeni védekezésben, azaz a szöveti oxigén nyomásának alacsonyan tartásában vagy a nemkívánatos oxidáció megakadályozásában.
Mi emelheti az antioxidáns igényünket?
A dohányzás, az alkohol- és gyógyszerfogyasztás, a különböző betegségek, a fokozott sporttevékenység, valamint a droghasználat. Egészséges táplálkozás esetén, elegendő zöldség- és gyümölcsfogyasztással, természetes úton juthatunk hozzá a számunkra szükséges antioxidáns mennyiséghez.
Ezeket együk!
Magas az antioxidáns tartalma a friss, színes növényi táplálékoknak, egyrészt a klorofill, másrészt a flavonoid tartalmuk miatt.
Az antioxidánsok között megtalálhatók vitaminok, ásványi anyagok és különféle mikroelemek is. Ide soroljuk többek között az E-vitamint (olajos magvak és a belőlük készül olajak, búzacsíra, zöldségek, gyümölcsök, húsfélék), a C-vitamint (zöldségek, gyümölcsök), az elővitaminok közül a karotinokat (például a béta karotin, mely a sárgarépában, a sütőtökben, a sárgadinnyében és a tojássárgájában fordul elő).
Külön kiemelhetjük a paradicsomot a benne lévő likopin miatt, amely nagy hatásfokú antioxidáns, és a feldolgozott paradicsomban is jelen van!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.