Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Egészséges

Ez történik a testeddel, ha rendszeresen iszol kecsketejet

A kecsketej rendkívül egészséges, eláruljuk, hogy miért! /Fotó: Shutterstock
A tejről elsőre a tehéntej jut eszünkbe, pedig léteznek más alternatívák is, és itt most nem a növényi italokra gondolunk. Ott van például a kecsketej is, ami sok szempontból egészségesebb, egyesek szerint pedig finomabb is, mint a tehéntej!

Sokan talán még sosem kóstolták a kecsketejet, vagy a belőle készült sajtokat, pedig igazán finomak, sőt különleges ízélményt kínálnak!

A kecsketej rendkívül egészséges, eláruljuk, hogy miért! /Fotó: Shutterstock
A kecsketej rendkívül egészséges, eláruljuk, hogy miért! /Fotó: Shutterstock

Az egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy színesen és kiegyensúlyozottan táplálkozzunk, ugyanis rengeteg betegség kialakulása vezethető vissza a nem megfelelő étkezésre. Az egészséges étrend nem zár ki semmit, csupán mértékletességre inti az embereket, illetve fontos része, hogy törekedjünk a vátozatosságra.

Remek módszer, ha lecserélünk köreteket (a rizst bulgurra, a búzalisztből készült tésztát zöldségtésztára, a krumplit édesburgonyára), kipróbálunk új fehérjeforrásokat (halakat, tengeri herkentyűket, különféle tejtermékeket) és megkóstolunk addig mellőzött zöldségeket, gyümölcsöket is. A lecserélésnek lehet az egyik első, remek mozzanata, ha a tehéntej mellé beiktatunk néha egy-két kecsketejből készült terméket is az étrendbe!

Eláruljuk, miért érdemes inni kecsketejet, fogyasztani a kecsketejből készült sajtokat, termékeket, és miért olyan egészségesek!

Érdemes rendszeresen fogyasztani kecsketejet, vagy a belőle készült sajtokat, termékeket /Fotó: Shutterstock
Érdemes rendszeresen fogyasztani kecsketejet, vagy a belőle készült sajtokat, termékeket /Fotó: Shutterstock

A kecsketej könnyen emészthető

A kecsketej fehérjeösszetétele jobb és kedvezőbb, mint a tehéntejé, méghozzá azért, mert az anyatejhez hasonlóan apokrin mirigyekben termelődik. Ennek eredményeként kevésbé okoz nyáktermelést a gyomorban és a bélrendszerben, könnyebb és gyorsabb megemészteni, mint a tehéntejet, sőt a kecsketej megakadályozza például a bélgörcsök kialakulását és a gázképződést – olvasható a Fanny magazinban.

A kecsketej íze édesebb, mint a tehéntejé

Aki kóstolt már laktózmentes tejet, biztosan észrevette, hogy édesebb, mint a sima tej. Ugyanez igaz a kecsketejre is, mely a tehéntejnél édesebb, lágyabb, már-már tejszínes ízű. A kecsketejben található zsírcseppek kicsik, egyenletesen oszlanak el benne, így homogenizálásra sincs szükség.

A kecsketej íze édeskés, lágy és tejszínes /Fotó: Shutterstock
A kecsketej íze édeskés, lágy és tejszínes /Fotó: Shutterstock

Tápanyagban gazdag, egészséges ital a kecsketej

A kecsketej zsírsav- és vastartalma magasabb a tehéntejénél, ellenben kevesebb folsav és B12-vitamin található benne. Található benne A-, D-, B1-, B2- és B5-vitamin, rengeteg kalcium, cink, szelén és foszfor is. Ezek együttesen hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, a csontritkulás kialakulásának megakadályozásához.

Ez történik a testeddel, ha rendszeresen iszol kecsketejet

A kecsketej rendszeres, heti háromszori fogyasztása segítheti a vashiányos vérszegénységben szenvedők gyógyulását, mivel fokozza a vas felszívódását, ezáltal a hemoglobin előállítását – írja a Greendex. A kecsketej a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően rendszeres fogyasztás mellett enyhítheti az idegrendszeri és migrénes panaszokat, külsőleg pedig az ekcémás bőrbetegségeket.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.