Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Egészséges

Ez történik a testeddel, ha rendszeresen iszol kecsketejet

A kecsketej rendkívül egészséges, eláruljuk, hogy miért! /Fotó: Shutterstock
A tejről elsőre a tehéntej jut eszünkbe, pedig léteznek más alternatívák is, és itt most nem a növényi italokra gondolunk. Ott van például a kecsketej is, ami sok szempontból egészségesebb, egyesek szerint pedig finomabb is, mint a tehéntej!

Sokan talán még sosem kóstolták a kecsketejet, vagy a belőle készült sajtokat, pedig igazán finomak, sőt különleges ízélményt kínálnak!

A kecsketej rendkívül egészséges, eláruljuk, hogy miért! /Fotó: Shutterstock
A kecsketej rendkívül egészséges, eláruljuk, hogy miért! /Fotó: Shutterstock

Az egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy színesen és kiegyensúlyozottan táplálkozzunk, ugyanis rengeteg betegség kialakulása vezethető vissza a nem megfelelő étkezésre. Az egészséges étrend nem zár ki semmit, csupán mértékletességre inti az embereket, illetve fontos része, hogy törekedjünk a vátozatosságra.

Remek módszer, ha lecserélünk köreteket (a rizst bulgurra, a búzalisztből készült tésztát zöldségtésztára, a krumplit édesburgonyára), kipróbálunk új fehérjeforrásokat (halakat, tengeri herkentyűket, különféle tejtermékeket) és megkóstolunk addig mellőzött zöldségeket, gyümölcsöket is. A lecserélésnek lehet az egyik első, remek mozzanata, ha a tehéntej mellé beiktatunk néha egy-két kecsketejből készült terméket is az étrendbe!

Eláruljuk, miért érdemes inni kecsketejet, fogyasztani a kecsketejből készült sajtokat, termékeket, és miért olyan egészségesek!

Érdemes rendszeresen fogyasztani kecsketejet, vagy a belőle készült sajtokat, termékeket /Fotó: Shutterstock
Érdemes rendszeresen fogyasztani kecsketejet, vagy a belőle készült sajtokat, termékeket /Fotó: Shutterstock

A kecsketej könnyen emészthető

A kecsketej fehérjeösszetétele jobb és kedvezőbb, mint a tehéntejé, méghozzá azért, mert az anyatejhez hasonlóan apokrin mirigyekben termelődik. Ennek eredményeként kevésbé okoz nyáktermelést a gyomorban és a bélrendszerben, könnyebb és gyorsabb megemészteni, mint a tehéntejet, sőt a kecsketej megakadályozza például a bélgörcsök kialakulását és a gázképződést – olvasható a Fanny magazinban.

A kecsketej íze édesebb, mint a tehéntejé

Aki kóstolt már laktózmentes tejet, biztosan észrevette, hogy édesebb, mint a sima tej. Ugyanez igaz a kecsketejre is, mely a tehéntejnél édesebb, lágyabb, már-már tejszínes ízű. A kecsketejben található zsírcseppek kicsik, egyenletesen oszlanak el benne, így homogenizálásra sincs szükség.

A kecsketej íze édeskés, lágy és tejszínes /Fotó: Shutterstock
A kecsketej íze édeskés, lágy és tejszínes /Fotó: Shutterstock

Tápanyagban gazdag, egészséges ital a kecsketej

A kecsketej zsírsav- és vastartalma magasabb a tehéntejénél, ellenben kevesebb folsav és B12-vitamin található benne. Található benne A-, D-, B1-, B2- és B5-vitamin, rengeteg kalcium, cink, szelén és foszfor is. Ezek együttesen hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, a csontritkulás kialakulásának megakadályozásához.

Ez történik a testeddel, ha rendszeresen iszol kecsketejet

A kecsketej rendszeres, heti háromszori fogyasztása segítheti a vashiányos vérszegénységben szenvedők gyógyulását, mivel fokozza a vas felszívódását, ezáltal a hemoglobin előállítását – írja a Greendex. A kecsketej a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően rendszeres fogyasztás mellett enyhítheti az idegrendszeri és migrénes panaszokat, külsőleg pedig az ekcémás bőrbetegségeket.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.