Fekete tea
Kétségkívül ez a legelterjedtebb és a legnépszerűbb típus. A benne lévő teanin nevű aminosav úgy segít éber állapotba kerülni, hogy közben a szervezet nyugalmi állapotban marad. A tea teljes fermentálással készül. A hosszas erjesztés miatt a belőle készült italnak magas a koffein- és a csersavtartalma, ezért leginkább reggel, frissítő célzattal érdemes elkortyolgatni belőle 1 csészényit.
Zöld tea
A teacserje zsenge leveleiből, fermentálás nélkül készül. A levelek forrázata enyhén élénkítő hatású, hiszen a benne lévő koffein csak fokozatosan szívódik fel a szervezetben. Kedvezően befolyásolja a koleszterinszintet, kiváló méregtelenítő, és gátolja a testben lejátszódó káros oxidatív folyamatokat. Fogyókúrákhoz is ajánlani szokták, mert segíti a zsír lebontását.
Fehér tea
A legzsengébb, még fehéres színű hajtásokból készül, innen az elnevezése. A színe, íze és aromája gyenge, a hatása viszont annál erősebb. Kitűnő antioxidáns, erősíti az immunrendszert, javítja a koncentrációt, ráadásul vitaminokat és nyomelemeket is tartalmaz. A fehér tea igazi szépítőszer, bőrregeneráló hatása miatt a kozmetikában alapanyagként is felhasználják.
Vörös tea
Valójában a gyümölcsteák közé tartozik, mivel nem a teacserje, hanem egy Dél-Afrikában honos növény leveleit használják fel az elkészítéséhez. Koffeinmentes, ásványi anyagokban gazdag, és kevés cserzőanyagot tartalmaz. Az antioxidáns hatású ital igazán sokoldalú: reggel élénkítő, napközben nedvességpótló, este pedig lazító-nyugtató tulajdonsággal bír.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.